LUČANCI "NALJUTILI" ŠAMPIONA: Zvezda nabildovala samopuzdanje pred meč sezone (VIDEO)

Č. V.

21. 11. 2021. u 12:58 >> 15:20

CRVENA zvezda pregazila je Mladost u Lučanima sa 5:1 u 17. kolu Superlige Srbije i tako u dobrom raspoloženju dočekuje utakmicu sezone protiv Ludogoreca.

ЛУЧАНЦИ НАЉУТИЛИ ШАМПИОНА: Звезда набилдовала самопуздање пред меч сезоне (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su na najbolji mogući način nabildovali samopouzdanje pred duel sa bugarskim šampionom. A najviše navijače kluba sa "Marakane" može da raduje sjajna partija Aleksandra Kataija, koji se igrao sa rivalom i postigao je het-trik.

Ipak, nije dobro počelo po prvaka Srbije, pošto je domaćin poveo već u 8. minutu preko iskusnog Milana Bojovića kome je to bio 83. gol u srpskom fudbalu. Time su Lučanci samo "naljutili" goste.

Aleksandar Katai/FOTO: M. Vukadinović

Od tog momenta izabranici Dejana Stanković nošeni kapitenom na ovoj utakmici pregazili su Mladost. Zvezda je do odlaska na odmor uspela da izjednači rezultat preko Kataija.

Drugo poluvreme bilo je fantastično za crveno-bele koji su u razmaku od osam minuta postigli tri pogotka. Seriju je započeo Katai, sjajno je glavom zakucao loptu u mrežu rivala, a onda pogodili Kanga i Ivanić.

Poslednji pogodak na meču bio je delo Zvezdine desetke koja je posle asistencije Gajića lako matirao Kostića. Bio je to njegov 10. gol u Superligi Srbije.

Crveno-beli su ostali drugi na tabeli i imaju 41 bod, tri manje od Partizana. Mladost je na 11. mestu sa 17 bodova.

Drugo poluvreme: Mladost - Crvena zvezda 1:5

90+2' - Kraj utakmice!

83' - Mogao je i mladi Lazetić da se upiše u strelce. Centrirao je Gajić, a ovaj glavom iz neposredne blizine šutirao pored gola.

71' - Dejan Stanković je na teren poslao Petra Stanića, Nenada Krstičića i Marka Lazetića. Ova utakmica je gotova za Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Milana Pavkova.

70' - Sprečio je Kostić novi gol crveno-belih. Ivanić je šutirao iskosa sa desne strane, ali nije uspeo da postigne drugi pogodak.

65' - Het-trik Aleksandra Kataija. Sjajna kontra gostiju. Gajić je dobrih 30-40 metara vukao loptu, proigrao je kapitena na današnjoj utakmici, a ovome nije bilo teško da postigne i treći gol na utakmici.

61' - Novi gol gostiju, sada prava kanonada! U strelce se upisao i Mirko Ivanić koji je uz malo sreće udarcem glavom uspeo da savlada Kostića. Zvezda je u razmaku od osam minuta postigla tri gola.

59' - Bomba Kange za 1:3! Ostavio je Katai loptu Gaboncu, a ovaj iz prve pogodio rašlje gola domaćih. Inače, kreativni vezista je gol posvetio nedavno preminulom ocu.

53' - Vodi Zvezda! Katai je ponovo strelac. Sjajno je desetka gostiju skočila i glavom zakucala loptu u mrežu rivala nakon odličnog centaršuta Bena.

49' - Još jedna prinudna promena na utakmici. Sada u redoma Mladosti. Hrkać zbog povrede nije mogao nastavi meč, a njega je zamenio Perović.

46' - Počelo je drugo poluvreme utakmice u Lučanima. Prva izmena i kod domaćina. Nemanja Obradović zamenio je mladog Vukašina Markovića.

Prvo poluvreme: Mladost - Crvena zvezda 1:1

45+2' - Mogli su crveno-beli sa prednošću da odu na odmor, no udarac Rodića završio je pored gola domaćih.

45' - Neverovatno šta su propustili domaći! Jovanović je dobio dugu loptu, izašao sam ispred golmana Zvezde, ali umesto da šutira želeo je da doda loptu i pogrešio je u toj odluci, pošto je sve dobro pratio Gajić i izbacio loput van terena.

37' - Nova odlična prilika za Zvezdu. Ben je gurnuo loptu kroz noge Tumbaseviću, Gajić je odlično centrirao, a udarac Pavkova glavom je zaustavila stativa.

32' - Mogla je Mladost opet da povede. Danoski je ispratio pokušaj Jovanovića. Uspeo je da šutira iz ne baš dobre pozicije, ali je to uradio veoma dobro, no istakao se intervencijom Zoran Popović.

30' - Zaslužila je Zvezda da poravna rezultat. Pritiskala je rivala i uspela je da savlada Kostića preko Kataija. Ben je dobio loptu na desnoj strani, namestio se uočio usamljenog saigrača koji je prebacio loptu na levu nogu i za domaće nije bilo spasa.

25' - Dobar napad crveno-belih. Ivanić sjajno za Gajića, ovaj je dobro proigrao Kataija koji je tukao iz prve, ali ponovo odlični Kostić brani pokušaj gostujućih fudbalera.

23' - Još jednu promenu napravio je Stanković. Sada se čini da izmena nije zbog povrede. Rišairo Živković je završio utakmicu, a u igru je ušao El Fardu Ben.

20' - Sjajna akcija gostiju. Petrović je izašao sam sa golmanom domaćin nakon što mu je Pavkov odlično odložio loptu. No, ovaj nije uspeo da matira Kostića. Pre toga je golman Mladosti zaustavio i udarac Dragovića iz daljine.

16' - Mora Stanković da izvrši prinudnu izmenu. Umesto povređenog Marka Gobeljića na teren je ušao Milan Gajić.

14' - Najbolja prilika za goste. Ušao je Katai u kazneni prostor rivala, prebacio loptu na levu nogu, dobro je šutirao! Ipak, odlično je reagovao Kostić i sprečio izjednačenje.

11' - Bolja igra izabranika Igora Stefanovića. Još jedna pretnja ispred gola Zvezde. Gordić je dobro pratio akciju, no finiš nije bio baš najbolji pa nije došlo do promene rezultata.

8' - Poveli su domaći! Posle opasnog napada Mladost je dobila korner. Bojović je najpre nogom dobro šutirao, Popović je odbranio taj pokušaj, ali je iskusni napadač natrčao na loptu i smestio je u mrežu gostiju.

3' - Jedino vredno pomena u uvodu utakmice je kuče koje je ušlo na teren. Bio je kratak prekid, ali sudija Nenad Minaković je brzo dao dozvolu da se igra nastavi.

1' - Počela je utakmica u Lučanima.

Uoči meča:

Trener šampiona naše zemlje, Dejan Stanković odlučio je da ponovo među startere uvrsti Rišaira Živkovića, strelca jedinog pogotka protiv Inđije. Takođe, u prvu postavu se vratio i Gelor Kanga.

Strateg kluba sa "Marakane" je pre ove utakmice istakao da se nada da će njegovi izbranici na vreme postići gol.

- Očekujem da će već u Lučanima sve biti dosta bolje. Nema izgovora, iako nas čeka težak teren za igru i teško gostovanje. Gledaćemo da domaćina što više namučimo, da što ranije povedemo jer u takvim utakmicama jedan rani gol mnogo olakšava posao

Crvena zvezda se nalazi u seriji od 14 uzastponih pobeda protiv Lučanaca, a poslednji put Mladost teren pognute glave nije napustila 1. decembra 2016. godine kada je u Beogradu bilo 2:2.

Ovu utakmicu možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Sastavi timova:

Mladost (4-2-3-1): Kostić - Cvetković, Hrkać, I. Milošević, Mićević - Marković, Tumbasević - Jovanović, Gordić, Danoski - Bojović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Živković, Ivanić, Katai - Pavkov.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!