DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI ZA "NOVOSTI": Igraćemo najlepše u Evropi (FOTO)

Dejan Ristić

21. 11. 2021. u 11:30

PRIČALO se da će u Topli Do, nedaleko od Surdulice, u obilazak ovdašnje fabrike vode, Dragan Stojković sleteti helikopterom, kao neko božanstvo koje je uspelo da fudbalsku reprezentaciju Srbije lagano i nadmoćno odvede na Svetsko prvenstvo u Katar, ali to se nije dogodilo.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ЗА НОВОСТИ: Играћемо најлепше у Европи (ФОТО)

FOTO: D. Ristić

Popularni Piksi je pokazao da stoji čvrsto na zemlji, da je sasvim normalan čovek, koji samo radi svoj posao. Doduše, radi ga vrhunski, što je dokazao u dosadašnjem radu sa nacionalnim timom. Plasman u Katar nije nikakvo čudo, već posledica prepoznavanja potencijala igrača i vere u rad, metodologiju treninga, taktike i sistema.

- Pobeda je važna, ali meni je mnogo bitan način na koji se dolazi do pobede i do dobrih rezultata. Pobeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, poslednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspeh ne shvatam lično, već kao uspeh svih nas - uspeh srpskog fudbala - rekao je Stojković za "Novosti".

IZ FABRIKE NA STADION

STOJKOVIĆ je tokom posete jugu Srbije, najpre obišao fabriku "Vlasinka" u Toplom Dolu, proizvođača vode "Rosa" i razgovarao sa direktorom "Koka-kole" za Srbiju Svetoslavom Atanasovom, koja je vlasnik fabrike. U Surdulici je prisustvovao prvenstvenom meču između domaćeg Radnika i Kolubare, i obišao nedavno oslikan mural na stadionu, na kome se lik selektora našao u društvu čuvenog Maradone.

Na pitanje kakvi su planovi za SP, selektor lakonski odgovara da je Katar još daleko i da ima dovoljno vremena da se o tome razmišlja.

- Kada bih vam sada rekao kakvi su mi planovi i šta očekujem, šta ćete me onda pitati za dva, tri ili šest meseci? Ne bih imao više aduta. Uživajte kao što uživa cela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i verovali u ono što radimo - kaže selektor.

Cilj je postigut, Srbija se plasirala na SP, a način na koji je to postignuto učinilo ja da apetiti i očekivanja porastu. Stojković je svestan toga, ali veruje da to ne može negativno da se odrazi na rad nacionalnog tima i igrače.

- Takve stvari na mene ne mogu da utiču, kao što se videlo i u prethodnom periodu. Imam čiste ideje u glavi po pitanju tima, igre i ponašanja, uopšte svega što čini jedan fudbalski tim i jednu fudbalsku naciju. Mi jesmo fudbalska nacija i to smo dokazali - poručuje Piksi.

SRDAČNI DOMAĆINI

PIKSIJA su, kao domaćini, pozdravili ministar u Vladi Srbije Novica Tončev i predsednica Opštine Surdulica Aleksandra Popović, koja nije krila ushićenje jer, kako je rekla, obožava Stojkovića.

Susret sa selektorom Srbije su iskoristili zaposleni u ovdašnjoj fabrici za fotografisanje, a naročito su oduševljena bila njihova deca.

Selektor je svestan odgovornosti, svoje lične, kao i igrača tima koji predvodi.

- Ne smemo da razočaramo jer sam ja stalno govorio da Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi i to tako mora da bude. Zašto? Pa, zato. Mislim da je tehnika nešto najlepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion žele da vide dobru igru i lepe poteze, mnogo šuteva i golova. Ja hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti - poručio je uz osmeh Dragan Stojković.

BONUS VIDEO: Hit video: Mitar u papučama i s trobojkom oko vrata pozdravlja srpske navijače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista