SANTOVAC PRVI ČOVEK ZRENJANINSKOG FUDBALA: Podržali ga Darko Kovačević i Duško Tošić

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 11. 2021. u 12:49

ZAMENIK gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac novi je predsednik Fudbalskog saveza Zrenjanina, a podršku su mu, prisustvom na izbornoj sednici Skupštine, pružili proslavljeni fudbaleri Darko Kovačević i Duško Tošić.

САНТОВАЦ ПРВИ ЧОВЕК ЗРЕЊАНИНСКОГ ФУДБАЛА: Подржали га Дарко Ковачевић и Душко Тошић

Foto: B.Grujić

Kako i dolikuje, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura nekadašnjim reprezentativcima uručio je pasoše Evropskog grada sporta 2021. kao svojevrsnim ambasadorima sporta, poniklim u kolevci fudbala, na stadionu u Karađorđevom parku.

- Zrenjanin se nalazi među šest najvećih gradova u Srbiji, koji sa 22 naseljena mesta i 11  u opštini Sečanj čine Fudbalski savez Zrenjanina, uz 43 registrovana kluba, od kojih 35 ima seniorske ekipe koje igraju na preko 50 travnatih terena i 4 terena za futsal - istakao je Saša Santovac, uz napomenu da su primarni ciljevi poboljšanje infrastrukture i uslova za treniranje i bavljenje sportom, završetak rekonstrukcije stadiona u Karađorđevom parku, na kojem bi trebalo da igra budući superligaš iz Zrenjanina.

Na području grada Zrenjanina trenutno postoji samo jedna juniorska selekcija, uz 12 kadetskih i 15 pionirskih selekcija, koje su izvor i potencijal budućeg znatno većeg dometa fudbala.

Sportski direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Zrenjanina i rođeni brat Zorana Bambija Tošića Darko, kao i fudbalski delegat na Superligi Branislav Pandurov, izabrani su za potpredsednike Izvršnog odbora, dok će funkciju sekretara obavljati Miran Pantelić, a ostali članovi izvršnog odbora su Ivan Mikalački, Velibor Mladenović, Rajko Kapelan, Zoran Ilijašev, Nikola Josimov, Milan Miščević, Slobodan Repac i Arsen Plahin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!