VUKADINOVIĆ ZA TRIJUMF: Vojvodina u gradskom derbiju minimalcem savladala Proleter

S. Bajić

01. 11. 2021. u 20:28

FUDBALERI Vojvodine zabeležili su i treći uzastopni trijumf pošto su u gradskom derbiju na “Karađorđu”, kao gosti nadigrali komšije sa “Slane bare” sa 1:0.

ВУКАДИНОВИЋ ЗА ТРИЈУМФ: Војводина у градском дербију минималцем савладала Пролетер

FOTO: FK VOjvodina

Izabranici trenera Slavoljuba Đorđevića su već u 10 . minutu meča stekli prednost i održali je do kraja duela. Zukić je odlično probio po desnom krilu i poslao loptu u “peterac”, pa Vukadinoviću, koji je samo stavio nogu, nije bilo teško da matira golmana Petrića.

Vojvodina je imala više od igre, češće loptu u posedu ali su njeni napadači ostajalo nedorečeni u završnici napada.

Sa svoje strane, Proleter se umnešno branio i iz kontre organizovao veoma opasne napade. U dva navrata, razigrani napadač “slanobaraca”, Tomović, ozbiljno je ugrozio gol Vojvodine, ali je ujedno dao priliku golmanu Nikoli Simiću da se istakne sjajnim odbranama, koji je takođe, “već viđenu” loptu Evandra, zaustavio na putu ka svojoj mreži.

Izabranici trenera Dušana Bajića, koji je u igru ubacio Živojinovića, Marjanovića i Mihajlovića, prenuli su se sredinom nastavka, preuzeli inicijativu i češće ugrožavali gol rivala. Međutim, nisu imali dovoljno umešnosti da stignu do izjednačenja.

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:1)
(Vukadinović '10)

Novi Sad. Stadion:”Karađorđe”. Gledalaca: 1.000. Sudija: Nenad Minaković 6. Pomoćnici: Milan Šutulović, Matija Olajoš Nađ.

PROLETER: Petrić 6,5, Milošević 6, Skopljak 6, Lambulić 6, Mitrović 6, Vukasović 6 ( od 85. Mladenović), Kojić 6 ( od 75. Mihajlović), Stojanović 6, Tomović 6,5 ( od 75. Marjanović), Kun 6 ( od 64. Živojinović), Evandro 6.
VOJVODINA: N. Simić 7, Bjeković 6,5, Kovačević 6, Kopitović 6, Devetak 6,5, Maksimović 6,5 ( od 85. Busnić), Topić 6,5, Zukić 6,5 ( od 64. Kabić), V. Simić 6,5 ( od 85. Mrkajić), Čović 6,5, Vukadinović 7 ( od 64. Bastajić).
Igrač utakmice : Nikola Simić (Vojvodina)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana