SVE LAKO UZ MAGIKA: Aleksandar Katai vratio ubojitost i samopouzdanje ofanzivi Zvezde

Z. ĆOROVIĆ

01. 11. 2021. u 20:00

SA Magikom sve je lepše i lakše. Navijači Crvene zvezde su na svom portalu proglasili Aleksandra Kataija za igrača utakmice u pobedi protiv Radničkog u Kragujevcu (3:0).

СВЕ ЛАКО УЗ МАГИКА: Александар Катаи вратио убојитост и самопоуздање офанзиви Звезде

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako se tek oporavio od korone, a imao je problem i sa povredom lista, Katai je za nekih sat vremena postigao gol i pre svega, znanjem i autoritetom, vratio ubojitost i samopouzdanje u napad šampiona, poljuljan posle brodoloma u Surdulici.

Takođe, povratkom na teren demantovane su glasine da je u terapiji "slučajno koristio nedozvoljene supstance" i da će zbog "dopinga" morati na dužu pauzu. Srećom, propustio je samo dve utakmice, mada je i na njima mnogo falio - protiv Midtjilanda (1:1), zatim i u šokantnom porazu od Radnika (1:2).

Crveno-bela desetka je ove sezone lider, najbolji igrač. Na 16 duela postigao je 12 golova. Dominantan i u Superligi Srbije (na devet mečeva, za 661 minut, sedam pogodaka i tri asistencije) i u Evropi (sedam mečeva - pet golova).

Pred meč sa Midtjilandom u četvrtak trenera Zvezde Dejana Stankovića ohrabruje i to što se razmahnuo napadač Milan Pavkov. U Kragujevcu je asistirao Ivaniću kod prvog pogotka, drugi je smestio glavom iz teške situacije. Baš kao što je Stanković nedavno rekao da Zvezdin centarfor mora da "izmisli pogodak" i kad nije u dobroj šansi. Oko Pavkova se uvek nešto dešava, pa kad i nespretno reaguje, kao što je to bilo u protiv Ludogoreca, on nabaci loptu Kangi za jedini pogodak.

Ove sezone visoki delija iz Begeča se šest puta upisao u strelce na 11 utakmica i tri puta je proigrao saigrače da zatresu mrežu. Nedavno je i on prezdravio od kovida, pa se očekuje da do kraja jedsenje sezone predvodi napad, jer nema pravu konkurenciju u samom špicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024