U STAROJ PAZOVI ZASEDAO IO FSS: Predsednik na proleće

N. I.

31. 10. 2021. u 09:00

FUDBALSKI savez Srbije uskoro počinje zvaničnu proceduru za izbor predsednika, noveg Izvršnog odbora i Skupštine.

У СТАРОЈ ПАЗОВИ ЗАСЕДАО ИО ФСС: Председник на пролеће

FOTO: FSS

Prvi preduslov ispunjen je juče, kada je na sednici IO održanoj u Staroj Pazovi jednoglasno utvrđen predlog Statuta naše kuće fudbala koji je bio na temeljnoj doradi posle nekoliko preciznih intervencija iz UEFA.

O usvajanju Statuta, kao i o datumu otpočinjanja izborne procedure za izbore na svim nivoima, pa i za novog predsednika Saveza, odlučivaće se na sledećoj Skupštini FSS koja je zakazana za 29. novembar. Čelnici Saveza su se složili da je u ovom trenutku najbolje da se sačeka kraj kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine i da se A tim na miru priprema za utakmicu godine protiv Portugalije u Lisabonu 14. novembra. Očekuje se da posle izborne procedure, koja će biti sprovedena u svim fudbalskim regionima, FSS najkasnije na proleće 2022. godine dobije novog predsednika koji će na toj funkciji naslediti Slavišu Kokezu, koji je ostavku podneo pre tačno sedam meseci, krajem marta ove godine.

Inače, prema predlogu novog Statuta FSS, ukinuta je ranija neustavna odluka o starosnoj granici pri kandidaturi za mesto predsednika, kao i činjenica da članstvo u političkim strankama ne može biti prepreka pri kandidaturi, ali bi u slučaju izbora na rukovodeće funkcije u FSS takvi ljudi morali da napuste političke funkcije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)