ZVEZDU KOŠTA LOŠA PROCENA: Zašto Falko i Dioni lupaju po lopti? Crveno-beli plaćaju ceh loših inostranih pojačanja!

Z. ĆOROVIĆ

30. 10. 2021. u 08:59

ŽALI bože para - tako razmišlja svaki Zvezdin navijač kada se povede priča o najskupljem pojačanju i njegovom učinku od kada je pre skoro godinu dana došao na "Marakanu". Ofanzivni vezista Filipo Falko pokazao se kao totalno razočaranje i to je nekako moglo da se prikrije dok je dobro išlo ekipi. I nije jedini stranac o kome se priča da je zalutao u naš najveći klub. Francuski napadač Luis Dioni doveden je letos na pozajmicu iz Anžea, a po onome što je do sada uradio - bolje da nije. Od ove dvojice legionara očekivalo se da povećaju kvalitet, naprave razliku, a doneli su malo, premalo...

ЗВЕЗДУ КОШТА ЛОША ПРОЦЕНА: Зашто Фалко и Диони лупају по лопти? Црвено-бели плаћају цех лоших иностраних појачања!

Dioni i Falko / Foto M. Vukadinović

Čim je puklo, kao što je to bilo u Surdulici (1:2), neočekivano i bolno, slabosti su izletele u prvi plan. U tom, nedopustivo lošem izdanju šampiona, Falko i Dioni su zamenjeni na poluvremenu.

Trener Dejan Stanković nije mogao da ih trpi, mada se i ranije dešavalo da ih ekspresno izvlači iz igre. Italijan je i u meču sa Šerifom u Moldaviji "popio klupu" već posle prvog dela, nedavno je sa Midtjilandom dogurao do 56. minuta, s tim da je prva dva kola LE presedeo kao rezerva.

Majstore, plaćen si 1,2 miliona evra, pokaži se bar u Surdulici... Tropa, baš kao i Dioni koji je na osam prvenstvenih mečeva u ovako jakoj Superligi postigao jedan gol i to iz ponovljenog penala u Novom Pazaru, kod rezultata 3:0 za Zvezdu.

Obojica su dovedena i (pre)plaćena da naprave razliku.

NIKOLIĆ I NjEGOŠ U DRUGOM PLANU

U ZVEZDI se ne priča ni šta se to dešava sa mladim i perspektivnim igračima koji su prošle sezone bili u prvom planu. Veljko Nikolić i Njegoš Petrović u ovoj imaju zanemarljivu minutažu, daleko su od očiju Dejana Stankovića. Pitanje je i da li se moglo više izvući fudbalski, a ne materijalni od Željka Gavrića, bisera koga se klub olako odrekao i prodao u Ferencvaroš.

Zašto je ovaj tandem iz inostranstva bled, nedorečen, može se slobodno reći i "nevidljiv" - nije moglo da se čuje iz saopštenja Mitra Mrkele posle brodoloma od Radnika. Bio je sportski direktor mnogo više kritičan nego samokritičan, a to što ga je, kako kaže, bilo sramota da gleda svoj tim kako lupa po lopti i preskače igru, sigurno je i zbog toga što je u tom timu imao i "Mesija iz Salenta". Ko ga je doveo i platio suvim zlatom da lupa po lopti? Ko je procenio da sa ofanzivcem kalibra Dionija treba da se napadne Liga šampiona?

Četiri osvojene titule, dve Lige šampiona i tri Lige Evrope u poslednjih pet godina mogli su da "progutaju" ranije, brojne propuste. Lista je dugačka, na njoj su La Para, Garsija, Tomane, Kanjas, Žander, Kafu, Rikardinjo, Jirka, Spiridonović... Međutim, ova sezona je već postala kritična, najveći konkurent Partizan je već u bekstvu osam bodova (sa utakmicom više). Zvezdini navijači sada mogu samo da čežnjivo gledaju u komšijsko dvorište i pitaju se kako njihov tim nema ni delić takve golgeterske mašine kao što je Rikardo Gomeš. To se verovatno pitaju Mrkela i njegovi saradnici, ali još nisu dali pravi odgovor.

BONUS VIDEO 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri