NATHO I GOMEŠ DOMINIRAJU - Bibars: Ako nastavimo ovako niko nas neće pobediti do kraja

Novosti online

30. 10. 2021. u 09:30

U 14 prvenstvenih mečeva, Partizan je mreže rivala tresao 42 puta, a potpis ispod čak 23 gola crno-belih stavili su Rikardo Gomeš i Bibars Natho. Internacionalac sa Zelenortskih Ostrva nastavlja da "puni" statističke kolone i do sada su mu se u Superligi provukli bez primljenog gola samo Vojvodina i Crvena zvezda (ukupno 16), dok je Izraelac sa dva gola protiv Metalca stigao do kote sedam, što je samo pet manje od prethodne u kojoj je većinu golova dao sa bele tačke (preksinoć prvi put precizan sa "kreča" u 2021/2022).

НАТХО И ГОМЕШ ДОМИНИРАЈУ - Бибарс: Ако наставимо овако нико нас неће победити до краја

FOTO: M. Vukadinović

Iskusni vezista Natho blista posle još jedne odlične partije, gde mu je 45 minuta bilo dovoljno da prodrma prilično uspavanu ekipu i sa dva gola obezbedi crno-belima 13. pobedu u 14 odigranih kola.

- Imamo osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, želimo da nastavimo u ovom ritmu i ostanemo na prvom mestu. Koncentrisani smo na sebe, jer znamo da, ako nastavimo dobro da igramo, niko neće moći da nas pobedi. Postigao sam dva gola, ali je najvažnije da nastavimo da pobeđujemo. Biće sve teže, ali moramo da se držimo zajedno, pobeđujemo i kada je teško. Od prve utakmice u sezoni igramo na svaka tri, četiri dana. To je naš posao. Imamo širok kadar, 25 igrača, možemo da rotiramo. Moramo umeti da igramo i u Evropi i u Superligi - jasan je Natho.

Rikardo se pre utakmice sa Metalcem žalio na povredu, tokom prvog poluvremena se u nekoliko navrata hvatao za zglob desne noge, ali je ipak izdržao svih 90 minuta na terenu.

FOTO: M. Vukadinović

- Znali smo da će biti težak meč. Stručni štab nam je preneo sve informacije o protivniku. Metalac je mlad tim, u prvom poluvremenu se videlo da igra dobro. Nismo dobro počeli utakmicu, postigli smo gol, ali nismo bili dovoljno agresivni. U drugom delu smo više napadali - podvukao je prvi strelac Superlige.

KO JE DOMAĆIN TREĆEG DERBIJA?

SUPERLIGAŠKI karavan je stigao do poslednjeg kola prvog dela, koje je na programu ovog vikenda, a do odlaska na zimsku pauzu biće odigrano još šest utakmica iz drugog dela sezone. Elitni rang srpskog fudbala će ponovo biti na sceni od 27. februara i do podele na plej-of i plej-aut odigraće se devet kola.

Već sutra (18.30) u Humsku stiže Čukarički kao poslednji rival iz prvog dela sezone, a u četvrtak sledi novi evropski izazov - gostovanje Gentu.

- Nemamo vremena za odmor. Moramo da zaboravimo utakmicu sa Metalcem, odmorimo se i pripremimo se za sledeću. Svaki meč je veoma važan, moramo se boriti do kraja. Ne možemo da se opustimo. U fudbalu se stvari brzo menjaju i moramo da nastavimo ovako. Najvažnije je da na svakom meču osvojimo tri boda - zaključio je tamnoputi napadač.

Prvoplasirani tim posle 30 prvenstvenih rundi će u poslednjem večitom derbiju imati prednost domaćeg terena, podele bodova nema, a u "dodatku" sezone će biti odigrano još sedam kola.

BONUS VIDEO 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)