TADIĆ KAO RAJKARD: Srbin ne prestaje da oduševljava Holanđane - "Poseduje neverovatan mentalitet"

Novosti online

29. 10. 2021. u 20:00

KADA se uprava Ajaksa na leto 2019. odlučila da za transfer Dušana Tadića iz Sautemptona izdvoji blizu 14 miliona evra, teško da je iko očekivao statističku produkciju od 81 gola i isto toliko asistencija na 163 utakmice.

ТАДИЋ КАО РАЈКАРД: Србин не престаје да одушевљава Холанђане - Поседује невероватан менталитет

Dušan Tadić / Foto EPA

Međutim, kapiten srpske reprezentacije je partijama zasenio sve prognoze, pa stoga i ne čudi što od Alfred Šroder, jedan od najzaslužnijih za njegovo dovođenje u Amsterdam, obasipa pohvalama našeg asa.

- Svi smo se brzo saglasili da bi, ako je moguće, trebalo da krenemo po Dušana. Svaka čast Eriku i Marku Overmarsu što su sve tako brzo završili. Niko, ipak, nije mogao da predvidi da će se uklopiti ovako neverovatno dobro - priseća se Šroder u intervjuu za holandski "Telegraf".

Objašnjava ovaj stručnjak i šta su "kopljanici" zapravo dobili prelaskom Tadića u njihov klub.

- U presudnim utakmicama uvek nam je nešto nedostajalo. A to je Tadićev mentalitet. Ne samo fudbalski, već to kako vidi život profesionalnog fudbalera kad isteknu oni sati koje provodiš u klubu. I kako sve to prenosi na mlade igrače - dodao je bivši pomoćnik Erika ten Haga, Ronalda Kumana i uporedio našeg asa sa Frankom Rajkardom, koji je 1995. došao kao iskusan igrač i bio vođa mlade generacije koja se popela na vrh Evrope.

BONUS VIDEO 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a