NAPAD OŠTAR KAO BRITVA: Mitrović prvi strelac Čempionšipa, Tadić razbio PSV u derbiju, Vlahović rešeta redom

N. ILjUKIĆ

26. 10. 2021. u 11:30

FUDBALSKA reprezentacija Srbije će u nedelju 14. novembra izaći na odlučujući duel Portugaliji u borbi za direktan plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Kataru.

НАПАД ОШТАР КАО БРИТВА: Митровић први стрелац Чемпионшипа, Тадић разбио ПСВ у дербију, Влаховић решета редом

FOTO: M. Vukadinović

Selektora Dragana Stojkovića Piksija može samo da raduje učinak trojice naših ofanzivaca, glavnih aduta. Kapiten "orlova" i Ajaksa Dušan Tadić, prvi strelac Fulama, Čempionšipa i naše selekcije Aleksandar Mitrović i mladi centarfor Fiorentine Dušan Vlahović imali su blistavi vikend u Holandiji, Engleskoj, odnosno Italiji, i tako "zapretili" Kristijanu Ronaldu i društvu.

Mitrović je nastavio golgeterski niz, ovog puta je nastradao golman Notingema u ubedljivom trijumfu od 4:0. Snažni napadač je sa ukupno 15 pogodaka u ligi ubedljivo najzaslužniji što se Fulam posle 14 odigranih kola nalazi na drugom mestu Čempionšipa i korača ka povratku u Premijer ligu.

- Ne volim generalno da izdvajam pojedince, ali broj golova dovoljno govori koliko je Mitrović bitan za naš tim - istakao je trener Fulama Marko Silva, inače Portugalac.

Vlahović je bio strelac jednog gola u ubedljivom trijumfu Fiorentine nad Kaljarijem (3:0), a meč su opet obeležili zvižduci dela navijača "viole", koji ne mogu da oproste Vlahoviću što ne želi da produži ugovor sa klubom i što će izgleda za džabe da ode u Juventus, možda već u zimskom prelaznom roku. Naš 21-godišnji centarfor je imao prvo priliku da se upiše u strelce sa bele tačke, ali je loptu prepustio kapitenu svoje ekipe Kristijanu Biragiju.

- Imamo četvoricu igrača zaduženih za penale. Šutira najspremniji, i dok god se ne svađaju oko toga ko će uzeti loptu, nema potrebe da se mešam - istakao je strateg ljubičastih Vičenco Italijano.

Posebna priča je kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić. U večitom derbiju Holandije bio je jedan od glavnih aktera "petardiranja" PSV-a na "Johan Krojf areni" (5:0) i stavio je pečat na ubedljiv trijumf u 91. minutu. Prethodno je podelio dve asistencije Berguisu i Haleru, pa je izbio na čelo liste "pakera" u Holandiji sa ukupno devet asistencija u dosadašnjih deset kola "Eredivizije". Šta tek reći o gol-razlici Ajaksa koja je zasada 37:2!

- Bila je to naša slatka osveta - izjavio je Tadić posle meča, kada je aludirao na poraz od PSV-a u Superkupu (0:4). - Ovo je lepota Ajaksa i mi nećemo stati. Najbolja stvar u ovom klubu je što uvek želimo više, uvek želimo da podižemo letvicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)