GOLMAN, GOLGETER I - PIVOTMEN: Hala u Čairu pamti Dragana Pantelića kao rukometaša u Prvoj ligi velike Jugoslavije

Novosti online

20. 10. 2021. u 10:44

LEGENDARNI golman reprezentacije Jugoslavije i FK Radnički iz Niša Dragan Pantelić izgubio je bitku sa koronom i preminuo ove srede u UKC Niš.

ГОЛМАН, ГОЛГЕТЕР И - ПИВОТМЕН:  Хала у Чаиру памти Драгана Пантелића као рукометаша у Првој лиги велике Југославије

FOTO: Želimir Krstev

Legendarni Panta, najbolji strelac među golmanima, bio je Hoze Luis Čilavert pre Hoze Luisa Čilaverta. S tim što je on, osim iz penala i slobodnih udaraca, mreže tresao i iz igre, kao onda kada je prevario svog prethodnika u dresu sa nacionalnim grbom Envera Marića. 

Ali malo je poznato da je Dragan Pantelić igrao i rukomet, i to u Prvoj ligi Jugoslavije, koja je tada bila jedna od jačih liga na svetu.

Tokom suspenzije u Francuskoj, kada je kao član Bordoa nepravedno optužen da je pretukao sudiju (suspenzija je kasnije ukinuta), oprobao se kao rukometaš u niškom Železničaru.

- Interesantna stvar se desila tada. Zoran Tuta Živković bio je trener. Pravio je klub izuzetne rezultate. Međutim, nije imao publiku. Došao je na ideju da me registruje, igrao sam pivota i na toj utakmici koju sam odigrao napunili smo halu! To je bio meč protiv Crvenke. Bilo je nesvakidašnje za sport, grad i za mene - prisetio se legendarni sportista.

Panta je tada Železničar opremio sa tri garniture dresova i kompletne opreme, a pored toga i finansijski je pomogao rukometnom klubu sa Čaira kako bi stigao na jedno gostovanje.

- Da, tačno je. Bila je i situacija da Želja nije imao sredstva za putovanje na meč. Klubu sam pomogao finansijski, drago mi je zbog toga. Nije lepo što je do toga moralo da dođe, da jedan pojedinac pomaže na taj način, posebno u profesionalnom sportu. Imao sam mogućnost da pomognem i to sam učinio.

BONUS VIDEO -

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!