"TIP" ANALIZIRA: Ovo su ekipe koje igraju na malo golova

PRETPOSLEDNjA reprezentativna pauza u 2021. je gotova, vreme je ponovo za najbolji fudbal koji Evropa može da ponudi.

ТИП АНАЛИЗИРА: Ово су екипе које играју на мало голова

Foto: AP

To ujedno znači i da će ovog vikenda pred kladiocima biti brojne poslastice, dileme, teme za razmišljanje. Zato je uvek zanimljivo i korisno pregledati pređašnji učinak timova u najkvalitetnijim ligama starog kontinenta, osvrnuti se na golgeterske navike ekipa i iskopati one na čijim utakmicama nema previše uzbuđenja i pada malo golova. Jer, fudbal nisu samo vatrometi, rafali i goleade koje drže gledaoce zaleđene ispred televizora kao i na stadionima, već i ona druga strana novčića koja možda nije toliko interesantna ali je svakako sastavni deo najlepše igre.

U najboljem klupskom takmičenju na svetu Premijer ligi sinonim za tvrdu igru, barem u prvom delu sezone, je Vulverhempton - na sedam odigranih utakmica ovog tima samo jednom je viđeno tri gola. U svim ostalim jedan ili dva pogotka, ukupno 11. Da li će se takav obrazac nastaviti biće poznato već u subotu, kada Vulvsi gostuju Aston Vili koja takođe nije previše golgeterski raspoložena. Takođe, vredno je i napomenuti da nijedna „nula“ nije bila kada se na terenu nalazio sastav Vulverhemptona, kao i da momci, koje sa klupe predvodi Bruno Laž, zasada imaju više primljenih (6) nego datih golova (5).

Rame uz rame sa Vulvsima je i španski Viljareal, na čijih sedam utakmica je takođe viđeno samo 11 pogodaka. Razlika između „Žute podmornice“ i Vulverhemptona je u tome što je tim sa Pirineja postigao osam golova i primio samo tri. Šampioni Lige Evrope su u aktuleno prvenstvo krenuli sa čak četiri uzastopna remija, od čega su tri bila 0:0. Međutim, Viljareal ovog vikenda dočekuje Osasunu, a na prethodnih osam duela ova dva tima se nisu štedela, uvek su bili raspucani pošto nikad nije bilo manje od 3+ golova, pa ostaje pitanje da li će "podmornica", kao jedna od ekipa od betona, pokvariti tu tradiciju.

Za gol lošiji saldo ima Majnc, na čijih je sedam duela u Bundesligi viđeno 12 pogodaka. Kao i kod Vuleverhemptona, nemački tim je samo jednom odigrao utakmicu sa više od dva pogotka, kada je pobedio Grojter Firt (3:0), dok je u svim prethodnim slučajevima bilo 0-2.

Ipak, pitanje je da li će nastaviti sa takvom tradicijom pošto u ovom kolu momci iz grada na Rajni gostuju Borusiji Dortmund, koja je među tri najefikasnija tima u Bundesligi. U prošlosti broj golova na njihovim duelima je dosta varirao, od vatrometa do uspavanke.

Kada je u pitanju ostatak Liga petice, italijanski i francuski timovi deluju znatno raspoloženije od ostatka ove elitne grupe. Tako su na „čizmi“ najtvrđe utakmice Sasuola i Torina, na čijim je susretima padalo po 16 pogodaka u prvih sedam kola. U Francuskoj je to slučaj sa Lorijenom (19) i Renom (21), mada treba reći da su oni odigrali po devet duela, budući da je tamošnje prvenstvo krenulo dve nedelje ranije nego ostala.

Pažnju treba obratiti i na Brajton, Arminiju Bilefeld i Elče, na čijim je duelima zasada zabeleženo ukupno po 13 pogodaka u sedam kola, a kada se malo izađe iz ešalona najboljih, kladioci bi mogli da obrate pažnju na turski Giresun koji ima pet poraza, dva remija i jednu pobedu u rezultatima sa dva gola i manje.

Što se tiče domaćeg prvenstva, tu je zasada najneatraktivnije bilo kada igra Radnik iz Surdulice, koji je u prvih sedam utakmica dao sedam golova i primio devet, ukupno 16. Međutim, za vikend gostuju lideru Partizanu koji nemilosrdno rešeta mreže ove sezone, pa je već smestio 34 komada u protivničke mreže.

ENGLESKA PREMIJER

Vulvs 7 5:6 16.10. G Aston Vila

Brajton 7 8:5 16.10. G Norič

ITALIJA 1

Sasuolo 7 7:9 17.10. G Đenova

Torino 7 9:7 17.10. G Napoli

ŠPANIJA 1

Viljareal 7 8:3 17.10. D Osasuna

Elče 8 5:8 17.10. G R. Valjekano

NEMAČKA 1

Majnc 7 7:5 16.10. G Dortmund

Bilefeld 7 3:10 17.10. G Augsburg

FRANCUSKA 1

Lorijen 9 10:9 17.10. G Marsej

Ren 9 12:9 17.10. G Mec

HOLANDIJA 1

Herakles 7 9:10 16.10. G G.A. Igls

SRBIJA 1

Radnik 10 7:9 17.10. G Partizan

TURSKA 1

Giresun 8 3:9 16.10. D Rize

* Klub, broj odigranih utakmica, gol-razlika, datum narednog meča i protivnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri