SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Posle pobede nad Azerbejdžanom nova radost za Piksijeve "orlove"

Novosti online

13. 10. 2021. u 09:00

POBEDOM nad selekcijom Azerbejdžana fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je šanse za osvajanje prvog mesta u grupi "A", u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: После победе над Азербејџаном нова радост за Пиксијеве орлове

FOTO: FSS

Da bi se direktno plasirali na Mundijal u Kataru, Orlovi moraju u poslednjem kolu da pobede Portugaliju u gostima, a ukoliko se to ne dogodi, izabranici Dragana Stojkovića Piksija će kroz baraž tražiti vizu za najveću fudbalsku smotru.

Ako je srpskim reprezentativcima za neku utehu, u slučaju da remiziraju ili izgube od Ronalda i ostalih portugalskih zvezda, u baražu će definitivno biti domaćin polufinalnog meča - dok će se za finale domaćinstvo određivati žrebom.

Sajt "We Global Football", koji se bavi statistikom i predikcijama, objavio je procenat šansi timova iz svih grupa za domaćinstvo, a iz grupe A, grupe u kojoj je Srbija, šansa za to je čak 100 odsto! Dakle, ko god u Lisabonu teren napusti pognute glave, imaće satisfakciju vezanu za bolji položaj u polufinalu baraža.

Pomenuti sajt je napravio i računicu vezanu za nosioce i nenosioce prilikom žreba polufinala, što znači da bi potencijalni rivali Srbije, gledajući tabelu pred poslednja dva kola, mogli da budu Vels, Norveška, Ukrajina, Rumunija i Austrija, i Češka kao selekcije iz Lige nacija.

Prema propozicijama, inače, u baraž će otići 10 drugoplasiranih reprezentacija iz svih grupa i dve selekcije iz Lige nacija, koji će dati tri učesnika Svetskog prvenstva!

Učesnici, odnosno četiri selekcije biće raspoređene u tri grupe, polufinale će se igrati 24. i 25. marta i domaćini će biti šest najbolje rangiranih selekcija od ovih koje su ostale u baražu. S druge strane, žreb će odlučiti domaćina finala koje se igra 28. i 29. marta 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna