TERZIĆ OŠTRO PO PIKSIJU: Druže, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da pričaš da li ima nameštanja

Novosti online

06. 10. 2021. u 14:31

OČITAO je lepu bukvicu selektoru fudbalske reprezentacije Srbije. Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, oštro je poručio Draganu Stojkoviću Piksiju da ne bi trebalo da priča o dešavanjima u našem fudbalu.

ТЕРЗИЋ ОШТРО ПО ПИКСИЈУ: Друже, бави се репрезентацијом, немој ти да причаш да ли има намештања

FOTO: M. Vukadinović

- Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti - istakao je Terzić prilikom gostovanja na TV Pančevo.

"Anonimac" Piksi nije kompetentan da komentariše aktuelno stanje, ali zato Terza jeste.

- Nisam zadovoljan kako izgleda srpski fudbal, Zvezda i Partizan od 37 utakmica 35 puta pobede. Zvezda i Partizan se stavljaju u istu ravan, a Zvezda ide na petu titulu. Pobegnemo Partizanu za 15, 20 bodova, nismo ispred za bod ili gol razliku... Kako nas stavljate u isti koš? Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna liga. Oni smanje sa dva na jedan... Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari. Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina da mogu da igraju srpsku ligu. Mora da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere, i infrastrukturu - smatra Terzić.

Opleo je Zvezdin čelnik i po najvećem rivalu, po njemu Partizan glumi žrtvu, tražeći krivca u državi, a ne u sebi.

- Iz dana u dan vidim da se koristi ista matrica, veoma ružna, da smo mi državni projekat, a oni žrtve režima, što je velika laž. Ja sam svedok, ko hoće realno da pogleda, oni sa tom pričom su zaludeli ogromnu većinu Partizanove javnosti jer sebe smatraju žrtvom ovog režima. To je alibi koji na ružan način zloupotrebljavaju i klasično pokušavaju da reketiraju državu. To im uspeva već evo deset godina - rekao je Terzić.

Zvezda donela 12. mesto

TERZIĆ ističe da je Zvezda najviše doprinela napretku na UEFA listi nacionalnih koeficijenata.

- Nije korektno da se kaže da su Zvezda i Partizan doprineli što je Srbija danas 12. u Evropi i da ćemo od 2023. imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde - reči su Terzića.

BONUS VIDEO: RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!