TADIĆ, KRALJ ASISTENCIJA : Kapiten kopnjanika jedini igrač koji je u 21. veku zabeležio više od sto proigravanja

V. N.

19. 09. 2021. u 19:35

KAPITEN Ajaksa Dušan Tadić (32) odavno je pokazao kakav je majstor i koliko je važan za igru "kopljanika", a sada je uspeo da uđe u istoriju holandskog fudbala.

ТАДИЋ, КРАЉ АСИСТЕНЦИЈА : Капитен копњаника једини играч који је у 21. веку забележио више од сто проигравања

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Reprezentativac Srbije je u ubedljivoj pobedi protiv Kambura (9:0) postao prvi igrač u istoriji u ovom veku koji je stigao do 100 i više asistencija za gol u Erediviziji. Imao ih je dve i stigao do cifre od 101. Tadić je i do sada bio rekorder, ali je trocifrenim brojem uspešnih dodavanja dodatno podigao letvicu i zadao svima domaći zadatak.

Iza sjajnog Srbina su Hakim Ziješ sa 87 asistencija, Dirk Kajt 78 i Lase Šene sa 67. Takođe, Tadić je izjednačio rekord holandske lige koji je do sada držao Pit Kajzer. Legendarni fudbaler Ajaksa je taj učinak imao je 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Ipak, momak iz Bačke Topole je jedini koji je to uradio u ovom veku.

Tadić je postigao i jedan gol u ubedljivoj subotnjoj pobedi kluba iz Amsterdama. To mu je bio 79. pogodak na 156 mečeva za "kopljanike". Pre Ajaksa, u Holandiji je nastupao za Tvente i Groningem.

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a