LUDNICA U LONDONU: MATIĆ ASISTENT ZA POBEDU JUNAJTEDA, Ronaldo oborio još jedan rekord, De Hea odbranio penal posle pet i po godina

Novosti online

19. 09. 2021. u 17:26

NEMANjA MATIĆ je ušao u igru taman na vreme da posvedoči pobedi Mančester junajteda na London stadionu protiv Vest hema. Crveni đavoli su slavili sa 2:1 u uzbudljivoj završnici ali već početkom utakmice Kristijano Ronaldo se po još jednom osnovu upisao u istoriju fudbala.

ЛУДНИЦА У ЛОНДОНУ: МАТИЋ АСИСТЕНТ ЗА ПОБЕДУ ЈУНАЈТЕДА, Роналдо оборио још један рекорд, Де Хеа одбранио пенал после пет и по година

FOTO: AP

Petostruki osvajač zlatne lopte postigao je gol za izjednačenje u 35. minutu i time je stigao do cifre od 66 stadiona iz Liga petice na kojima se upisao u listu strelaca!

Prethodno je, pet minuta ranije, čekićare u vođstvo doveo Bouen ali je lopta na putu do mreže zakačila nekoga i tak oprevarila de Heu.

Ostalo je 1:1 do poslenjih trenutaka meča, a sve do 89. minuta bliži pobedi bio je domaći tim. A onda je Nemanja Matić, koji je u igru ušao samo minut pre toga, asistirao Džesiju Lingardu a ovaj opalio po lopti i pogodio malu mrežu suprotne stative gola nemoćnog Fabijanskog.

Iz poštovanja prema klubu u kome je proveo prethodnu sezonu i njegovima navijačima koji su ga ovacijama dočekali kad je 15-ak minuta ranije ušao u igru umesto Pogbe, Lingard nije proslavio gol, ali njegovi saigrači jesu.

Prava drama usledila je pet minuta u nadoknadi vremena kada je, posle pregleda VAR, sudija Martin Etkinson dosudio penal za domaće zbog igranja rukom Luka Šoa.

U tom trenutku u igru je ušao Mark Nobl, "Gospodin Vest hem" i nije bilo nikakve sumnje da će on preuzeti odgovornost.

Ispalo je to loše po čekićare pošto je De Hea upisao prvu odbranu penala od 2016. godine kada je u FA kupu zaustavio šut sa bele tačke Romelua lukakua, tada igrača Evertona.

Mančester junajted se ovom pobedom izjednačio sa Liverpulom na čelu tabele sa po 13 bodova. Treći je, posle današnje pobede nad Lesterom, Brajton sa bodom manje.

BONUS VIDEO - Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a