TRILING SNOVA NEVIDLJIV: Argentinac neprimetan u remiju, Brazilac igrao bez žara, Francuz se slabo kretao

Z. ĆOROVIĆ

16. 09. 2021. u 22:08

ČUVENI pariski trozubac ništa nije uspeo da bocne na svojoj premijeri. Mesi, Nejmar i Mbape se nisu proslavili na prvom meču u kome su bili starteri, Pari Sen Žermen je samo remizirao u Brižu (1:1) iako je bio apsolutni favorit da trijumfom otvori sezonu u Ligi šampiona.

ТРИЛИНГ СНОВА НЕВИДЉИВ: Аргентинац неприметан у ремију, Бразилац играо без жара, Француз се слабо кретао

Foto AP

Kao da im se nije ni igralo - Nejmar je delovao nezainteresovano, Mbape se slabo kretao, dok je Mesi gotovo bio neprimetan u svom 150. meču u LŠ. I dok su kladionice pevale od sreće, jer je "čitav svet" u sredu uveče igrao na Parižane, njihov trener Maurisio Poketino je tražio obajašnjenje što je podbacio preskupi trio "MNM", plaćen pola milijardi evra.

- Niko nije srećan zbog remija i loše partije koju smo prikazali. Došli smo u Belgiju da pobedimo, ali nismo uspeli. Skidam kapu Brižu. Igrao je hrabro i pokazao više želje od nas. Protivnik je zaslužio bod. Potrebno je vreme kako bi se svi uklopili, to je jasno od prvog dana. Nismo uigrani. Neophodno je da postanemo tim - iskren je Poketino.

Na kraju se ispostavilo da je golmanu Briža Simonu Minjoleu bilo dosadno na golu.

- PSŽ je vrhunska ekipa, ali nisam imao previše posla, samo dve-tri odbrane, ne previše teške. Igrali smo veoma dobro i organizovano. Nismo im dozvolili da stvore previše prilika za gol. Svi znamo da su individualno veoma moćni, zato smo izbegavali da dođu u situaciju jedan na jedan - pohvalio je svoje saigrače Minjole, bivši čuvar mreže Liverpula.

Već u sledećem kolu Grupe A, "svece" čeka težak ispit protiv goropadnog Mančester sitija, vicešampiona Evrope. Gvardiolin tim je sa 6:3 potopio Lajpcig u njegovom jubilarnom 300. meču na klupi "građana", a upisao je 87. pobedu u Ligi šampiona i popeo se na treće mesto večne liste iza Aleksa Fergusona (102) i Karla Ančelotija (90).

- Na poslednja tri meča kod kuće postigli smo 16 golova. Dobro je što smo ih protiv Lajpciga brzo postizali, pošto smo ih lako primali i tako sprečili rivala da nas ozbiljnije ugrozi. Lajpcig je tim koji nikad ne odustaje. Napadaju konstantno, idu na sve ili ništa. Nijednog trenutka nisam pomislio da smo rešili meč - istakao je Gvardiola.

Interesantno je da je sva tri gola za nemački tim postigao Kristofer Nkunku, pa je ovo bio četvrti het-trik nekog igrača u LŠ posle kojeg je doživeo poraz. Pre toga su kao trostruki strelci gubili Ronaldo (2003, na meču Mančester junajted - Real 4:3), pa Geret Bejl (2010. protiv Intera) i Irfan Kaveči (2020. protiv Lajpciga).

Kada su golgeterska dostignuća u pitanju, mnogo zapaženije je ostvario napadač Sebastijan Aler svojim pokerom za Ajaks na gostovanju Sportingu (5:1). I to je postigao četiri komada na svom debiju, što je još samo pošlo za nogom legendarnom Marku Van Bastenu 1992. godine u meču Milana sa Geteborgom.

A koliko fudbal ume da bude surova igra, uverili su se fudbaleri Intera. U derbiju su "pregazili" Real, promašili su nekoliko zicera i onda ih je u 89. minutu stigla kazna preko Rodriga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!