TRILING SNOVA U POHODU NA LŠ: Mbape ostaje u Parizu i sa Mesijem i Nejmarom napada titulu šampiona Evrope

G. ČVOROVIĆ

02. 09. 2021. u 10:37

OSLOBOĐEN, konačno, neizvesnosti o svojoj fudbalskoj budućnosti, najveći talenat francuskog fudbala Kilijan Mbape juče se mirno pripremao s drugovima iz reprezentacije za sinoćni meč "petlova" protiv Bosne i Hercegovine (1:1).

ТРИЛИНГ СНОВА У ПОХОДУ НА ЛШ: Мбапе остаје у Паризу и са Месијем и Нејмаром напада титулу шампиона Европе

FOTO: AP

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

"Saga Mbape", u kojoj je predsednik Reala direktno pregovarao s emirom iz Katara, konačno je završena. Na radost vlasnika, trenera Poketina i svih navijača "svetaca", sjajni napadač ostao je Parižanin.

Dva gola koja je postigao u prethodnom kolu, i radost koju je posle njih podelio, pokazala su da mu u Parizu i nije tako loše. Za to vreme, vodila se rovovska bitka između "svetaca" i "kraljevskog kluba". Saznalo se, tako, juče, da je u poslednjem trenutku stavljena na sto i poslednja ponuda od okruglih i astronomskih 200 miliona evra.

Ali, do kraja prelaznog roka u tom trenutku bilo je ostalo svega nešto više od 24 sata i PSŽ za to vreme nije mogao da nađe adekvatnu zamenu. Pretpostavlja se i da to nije bilo baš dovoljno za apetite od 215 miliona, a najjači razlog je, po svoj prilici, bio neskrivena želja katarskih vlasnika da Mbapea bar još jednu godinu gledaju u plavo-crvenom dresu. Tako će sada najjači fudbalski trio igrati u Parizu (Mbape- Mesi - Nejmar), bar jednu sezonu.

U Parizu se spekulisalo o tome da je Mbapeova želja da ode iz Pariza i da ne razume zašto ne žele da ga puste. Ovo "nerazumevanje", međutim, nije javno ispoljio. Naprotiv, davao je sve od sebe na terenu. Sada će na delu biti zatišje, a onda kreću nova nadmudrivanja. Od oktobra bi trebalo da počnu pregovori s Mbapeom oko eventualnog sklapanja novog ugovora sa "svecima" do 2025. Očigledno je da će na sto morati da se stavi mnogo novčanica.

Do tada, Pariz ima najmoćniju navalu na svetu. Ako i takvi ne budu uspeli da osvoje LŠ, onda tu više nema pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave