PREDRAG JOKANOVIĆ, UPOZORAVA ZVEZDAŠE DA JE BRAGA MNOGO OPASNA: Brzi su kao strele, imaju paklenu tranziciju kada oduzmu loptu

Z. ĆOROVIĆ

15. 09. 2021. u 20:18

CRVENU zvezdu čeka mnogo težak meč sutra uveče u prvom kolu Lige Evrope jer je Braga mnogo opasna ekipa. Ovo upozorenje stiže sa porave adrese, od našeg trenera Predraga Jolkanovića koji živi radi u Portugaliji od 1993. i odlično poznaje fudbalske prilike u ovoj zemlji.

ПРЕДРАГ ЈОКАНОВИЋ, УПОЗОРАВА ЗВЕЗДАШЕ ДА ЈЕ БРАГА МНОГО ОПАСНА: Брзи су као стреле, имају паклену транзицију када одузму лопту

foto: VN

Za "Novosti" je već pogodio da će Partizan proći Santa Klaru jer ima bolju ekipu... Kada je reč o dvoboju Zvezde i Brage, mnogo je oprezniji.

- Ovo je sada druga priča. Po mom mišenju,  Braga lagano prolazi grupu, najverovatnije kao prva, jer je favorit broj jedan. Naravno, navijam da i Zvezda prođe pošto Lugodorec nije kao pre, dok se sa Dancima se nikad ne zna, možeš da ih pobediš sa 5:0, a možeš i da izgubiš 3:0. Oni su čudni – analizira Jokanović, koji je kao stručnjak u Portugaliji najviše vodio Nasional Madeiru, šest sezona.

ZNAJU DA SU ČETVRTI

BRAGI je u portugalskom fudbalu mesto odmah iza velikana Benfike, Porta i Sportinga.

- Oni znaju da ih dobro namuče, tako će biti i ove sezone. . Oni će biti četvrti kako god da okreneš, zato nikog ne treba da zavarava što su lošije počeli sezonu.  U poslednjih 15 godina Braga je postala ozbiljan klub, Žorž Mendeš im dovodi igrače, a nije ni slulajni što su Barseloni prodali Trinkaa za 40 miliona evra - kađe Jokanović.

Naš trener izuzetno ceni Bragu, najviše zbog "paklene" tranzicije kojom brutalno kažnjavaju greške rivala.

- Kada protivnik izgubi loptu na sredini, imaju mnogo opasnu kontru. Umeju da naplate svaki propust rivala. Što bi se reklo, tada pucaju sa svih strana, uleću u protivnički šesnaesterac kao strele. Još je beogradska "Marakana" velika, pa kada se razlete... Nikako ih ne smete pustiti da nametnu svoj stil, možda bi bilo bolje da im se i da lopta, jer tada nisu tako ubojiti.

Četvorica odličnih igrača nose igru Brage, na njih bi trebalo obratiti posebnu pažnju.           

- Razliku pravi pre svih Rikardo Orta, zna mnogo sa loptom i prodoran je. Njegov stariji brat Andrea koji je nakada igrao u Benfici, u padu je forme i igra u veznom redu. Ističu se još Abel Ruiz, koji je sada centarfor španske reprezentacije, što je specifično, jer su na toj poziciji nekada igrali igrači Reala, Barselone... Galeno po levoj strani , dok je u veznom redu neprikosnoven Libijac Mustrati, koga je letos Benfika htela da dovede, ali je Braga tražila 20 miliona evra. Iskusni trener Karvahal je poslednje utakmice igrao sa tri igrača pozadi jer mu se povredio levi bek Sikera, koji je bio moj igrač u Nasionalu i to je za  njih hendikep.

NE SMEJU SE NAPASTI KAO KLUŽ

JOKANOVIĆEV savet je da Zvezda maksimalno oprezno uđe u meč sa Bragom jer bi joj je i remi bio dobar.

- Ako kreneš otvoreno, sa namero da ih dobiješ, možeš lagano da izgubiš. Tako je moglo protiv Kluža, ali ovi će svakiu grešku da ti naplate.Više vole da ti daju loptu, pa neko pomisli, vidi ovi ne znaju. A onda sevne kontra, pa se pitaš odakle ovi. Na treningu su usavršili kontranapade.

Jokanović ističe da je defanziva najlošiji deo tima i najveća Zvezdina šansa.

- Doveli su Diega Leitu na pozajmicu iz Porta. On i Paulo Olivera su tip defanzivaca koji su dobri u duelima i skoku, ali su sporiji. Siguran sam da bi voleli više da čuvaju Pavkova nego nekog ko je brži. Da je ostao Falčineli, napravio bi im probleme. Treći centarhalf Raul je prava pretnja kod prekida, jedne godine u Maritimu je dao 12 golova. Takođe, golman Mateus je standardan već četvrtu sezonu i nije mu lako dati gol.

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde slave ulazak u Ligu Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)