STANKOVIĆ: Neću se uplašiti, kvalitet ćemo probati da stavimo u prvi plan

Novosti online

15. 09. 2021. u 16:22

CRVENA zvezda utakmicom protiv Brage (četvrtak 18.45) počinje učešće u grupnoj fazi Lige Evrope. Očekivanja od ove utakmice izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ: Нећу се уплашити, квалитет ћемо пробати да ставимо у први план

FOTO: FK Crvena zvezda

Portugalski klub je veoma kvalitetna ekipa, ali za šampiona Srbije posle ove utakmice koja je jako važna sledi i "večiti derbi".

- Mi smo zadovoljni kako smo reagovali posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ostvarili smo sve pobede. Ne bih se složio da su ključne utakmice. Sada je manje pritiska, taj pritisak koji smo imali u kvalifikacijama je skinut. Sad igramo mini-ligu. Nije toliko strašno kao u kvalifikacijama. I Braga i Partizan su lepe utakmice, ali posle toga imamo 40 utakmica u svim takmičenjima. Te utakmice mogu da ti daju vetar u leđa, dosta samopouzdanja, da utiču mentalno, ali nisu ključne za dalji rasplet u sezoni i takmičenjima - rekao je Stanković na početku izglaganja na konfereciji za medije.

Ne krije strateg kluba sa "Marakane" da Zvezda treba da iskoristi pojedine prednosti koje ima u odnosu na protivnika.

- Prednost domaćeg terena, pune "Marakane". Prednost je, ali i obaveza, odigrati dobru utakmicu, protiv ozbiljnog protivnika. Četvrta ekipa u Portugaliji. Svi su napisali i komentarisali, to je lako. Nije lako. Igrali su finale protiv Porta u Ligi Evrope, poslednjih 12 godina su u evropskim takmičenjima. Ne bih voleo da se igra sa mojom inteligencijom i kaže kako je to lako. Znamo koliko su organizovani, brzi u tranziciji, braća Orta, Galeno, Ruiz kao špic. Ozbiljna, brza, talentovana ekipa. Presrećan sam što će biti prepun stadion. Iskustvo je na našoj strani. Znamo gde su nam boljke, a gde nam je kvalitet, koji ćemo želeti da stavimo u prvi plan. Žao mi je što neki momci, koji su bili sa reprezentacijama, nisu mogli da rade sa ostatkom ekiše. Pun sam optimizma, ali želim pametan rizik.

Pitanje koje je usledilo glasilo je šta misli kada kaže pametan rizik?

- Mi igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama. Da neću kalkulisati, lagao bih, da se neću uplašiti – to je sigurno. Branimo našu kuću, napašćemo, ali kalkulisano. videćemo da li će biti sa dva, tri ili jednim napadačem. Oni su kao kameleon ekipa, transformišu se onako kako im je potrebno i kako protivnik igra. Nismo dugo igrali protiv jedne ovakve ekipe. Biće pravi test za nas.

Novinare je zanimalo i da li je ova grupa kvalitetnija od one u kojoj se Crvena zvezda nalazila prošle sezone.

- Mnogi će da kažu da opet pravim odstupnicu. Ova grupa je kvalitetnija od prošlogodišnje. Sad da upoređujemo Bragu i Hofenhajm, dve različite kulture fudbala. Kao i naša, nikada ne znate šta možemo da uradimo na terenu.

Dejan Stanković/FOTO: M. Vukadinović

Milan Pavkov je počeo da podiže formu, krenuo je da daje golova, ali zbog povrede neće moći da igra protiv portugalske ekipe.

- Pavkov ovu utakmicu neće moći da igra. Pokušaćemo da napravimo čudo i pokušamo da ga vratimo već za derbi. Jedva čekamo da se vrati. Krivo mi je, taman je počeo da hvata zalet, ali to je sastavni deo fudbala. Ko god bude igrao na njegovom mestu, zna za koga igra i protiv koga igra - zaključio je Stanković.

Vezni fudbaler crveno-belih Mirko Ivanić ima već poprilično iskustva u Evropi, najpre kao član Bate Borisova, a sada i Zvezde. Jedan od najboljih igrača šampiona Srbije veruje da će ova biti najuspešnija do sada.

- Peta mi je vezana evropska sezona, dve u Borisovu, tri ovde. Nadam se da će biti najuspešnija. Nekako se stvorila slika da grupa nije teška i da će biti lagano, čak i ljudi na ulici dobacuju na taj način - dobro ste prošli. Svesni smo da je Braga izuzetan protivnik, ali i da možemo da pobedimo, ako budemo na najvišem nivou - istakao je Ivanić.

Mirni momak iz Bačkog Jarka igra odlično, ali novinare je intersovalo da li može bolje od ovoga?

- Mogu definitivno. Prošla godina je bila fenomenalna, imao sam neke dobre i neke loše utakmice, ali verujem da mogu još više da doprinesem ekipi - poručio je Ivanić.

Podsetimo, osim Zvezde i Brage u ovoj grupi nalaze se još Ludogorec i Midtjiland.

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde slave ulazak u Ligu Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili