LOŠE VESTI IZ DABLINA: Mitrović ne igra protiv Irske, ali to nije jedini problem za selektora Srbije

Novosti online

07. 09. 2021. u 11:54

SRBIJA juriša na prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a sva je prilika da ćemo u meču sa Irskom (utorak, 20.45) biti bez dva jako bitna igrača.

ЛОШЕ ВЕСТИ ИЗ ДАБЛИНА: Митровић не игра против Ирске, али то није једини проблем за селектора Србије

Foto: N. Skenderija

„Orlovi” su u prethodnom meču sa Luksemburgom pokazali klasu, savladali su protivnika sa 4:1, ali su se tokom meča povredili Aleksandar Mitrović i Matija Nastasić.

Obojica su morali da izađu u 83. minutu, kada je Nastasića zamenio Miloš Veljković, a Mitrovića Luka Jović. Pričao je Dragan Stojković Piksi posle meča mnogo o Aleksandru Mitroviću, ali sva je prilika da on neće zaigrati od prvog minuta protiv Irske. Takođe ni Nastasić neće biti spreman za ceo meč.

Na golu neće biti promena i Predrag Rajković će stati između stativa, a Nikoli Milenkoviću i Strahinji Pavloviću će se u srcu odbrane umesto povređenog Nastasića pridružiti zamenik kapitena Stefan Mitrović.

Po bokovima neće biti promena, pa će tako sa leve strane početi Filip Kostić, koji je na prošlom meču ubeležio asistenciju, a sa desne standardni Darko Lazović.

U centru veznog reda kao "osigurač" igraće Nemanja Gudelj, a sada će kao i protiv Luksemburga početi u paru sa Sašom Lukićem.

Za kreativu će biti zaduženi kapiten Dušan Tadić kao i Sergej Milinković-Savić, tako da se ni tu ništa neće menjati u odnosu na prošli meč. U špicu će selektor, po svemu sudeći, morati da napravi promenu, Aleksandar Mitrović je protiv Luksemburga potvrdio fenomenalnu formu, ali je povreda jagodične kosti previše ozbiljna.

Videćemo da li će korpulentni Smederevac uspeti da uđe sa klupe i da li će to uopšte morati, a za sada će ga na mestu startera zameniti Dušan Vlahović. Između njega i Luke Jovića, koji je za kratko vreme protiv Luksemburga uspeo da zabeleži asistenciju, selektor se ipak odlučio za špica "viole".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu