BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ ZA "NOVOSTI": Ostaje žal za sjajnijom medaljom

S. BAJIĆ

06. 09. 2021. u 09:00

VEDETE srpskog i svetskog stonog tenisa u konkurenciji sportista sa invaliditetom, Borislava Perić Ranković i Nada Matić, ponovo su obradovale naciju, ovog puta osvajanjem bronzane medalje u dublu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

БОРИСЛАВА ПЕРИЋ РАНКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Остаје жал за сјајнијом медаљом

FOTO: POKS

Međutim, naše zlatne dame nisu baš zadovoljne, s obzirom na to da nisu odbranile timsko srebro, osvojeno u Brazilu pre pet godina, kao i pojedinačno zlato, odnosno bronzu.

- Nisam zadovoljna bronzom - neposredna je i iskrena u telefonskom razgovoru za "Novosti" Borislava, pred današnji dolazak u Srbiju.

SRBIJA SA ŠEST ODLIČJA

ZAVRŠENE su Paraolimpijske igre u Tokiju, a srpski sportisti se iz Japana vraćaju sa šest medalja, sa dva zlata, tri srebra i bronzom. Juče, pre svečanog zatvaranja, Laslo Šuranji, koji je i nosio našu trobojku na ceremoniji, zauzeo je 34. mesto u gađanju MK puškom iz ležećeg stava (kategorija SH1).

Podsetimo, dva zlata je osvojio strelac Dragan Ristić, srebro strelci Laslo Šuranji i Zdravko Stevanović i paraatletičar Željko Dimitrijević, a bronzu stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić.

- Smatram da smo mogle mnogo bolje, ali nije išlo. Šta se desilo, to niko ne zna. Radovale smo se plasmanu u polufinale, a zatim smo izgubile u borbi za finale. Radost i žal u dva dana.

Uz Borislavu, koja uvek govori srcem, Nada takođe ne krije da su emocije kod naše dve trofejne sportistkinje potpuno pomešane. Međutim, dan posle, Matićeva sagledava osvajanje bronze racionalnom analizom.

- Medalja je medalja, svaka sija na svoj način, a nama je ostao žal, s obzirom na to da smo navikle da osvajamo sjajnija odličja. Tako da, i jesmo i nismo zadovoljne. Na Paraolimpijskim igrama uspele smo da osvojimo bronzu za naš stoni tenis, za Srbiju. Ipak, kada se podvuče crta, trebalo bi da budemo zadovoljne, posebno zbog poraza u četvrtfinalu u pojedinačnoj konkurenciji, gde smo bile na korak do medalje. Sportski je posle poraza ponovo ustati i ko to učini, pobednik je. Mi smo to učinile, i sa te strane smatram da smo pobednice - ocenila je Nada Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)