MESI DEBITOVAO, PSŽ POBEDIO: Mbape dva puta matirao Rajkovića za trijumf "svetaca"

Novosti online

29. 08. 2021. u 22:41

FUDBALERI PSŽ-a pobedili su Rems kao gosti sa 2:0, a osim trijumfa meč je obeležio i debi Lionela Mesija za vicešampiona Francuske.

МЕСИ ДЕБИТОВАО, ПСЖ ПОБЕДИО: Мбапе два пута матирао Рајковића за тријумф светаца

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Argentinac je meč počeo na klupi za rezerve, a priliku je dobio u 66. minutu kada je zamenio bivšeg saigrača iz Barselone, Nejmara, ali nije savladao Predraga Rajkovića koji je čuvao gol domaće ekipe.

Istorija fudbala je tada ispisana jer je 34-godišnjak Rosarija odigrao prvi meč u dresu nekog kluba, a da to nije katalonski klub.

DEBI Lionel Mesi u dresu PSŽ-a/Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Oba gola za "svece" postigao je Kilijan Mbape. Sjajnom napadaču su to možda poslednji golovi u dresu kluba sa "Parka Prinčeva", pošto se poslednjih dana uveliko priča o njegovom odlasku iz Pariza.

Ipak, on je glavom bio 100 odsto u ovoj utakmici.  Prvi gol postigao je u 16. a drugi u 64. minutu posle asistencija Di Marije, odnosno Hakimija.

Pitanje je kako bi ovaj meč bio okončan da je gol Muncetija priznat, no on je opravdano poništen zbog ofsajda nakon konsulaticija sudije Leteksijea sa kolegama iz VAR sobe.

RADOST Fudbaleri PSŽ-a/Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

PSŽ je nastavio sa ubedljivim partijama, pa posle četiri kola Lige 1 ima 12 bodova i nalazi se na prvom mestu, dok je Rems 17. sa tri boda.

Zanimljivo ovo je Remsu bio prvi poraz, do sada je upisao tri remija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024