NA PUTU ZA KATAR: Fudbaleri Srbije se od sutra okupljaju pred novi reprezentativni ciklus

N. ILjUKIĆ

29. 08. 2021. u 21:37

OLIMPIJSKE igre u Tokiju su završene još pre tri nedelje. I taman kada se pričalo o junacima i osvajačima medalja sa najvećeg sportskog događaja na planeti, navijači u Srbiji su ponovo počeli da veruju u fudbal.

НА ПУТУ ЗА КАТАР: Фудбалери Србије се од сутра окупљају пред нови репрезентативни циклус

FOTO: M. Vukadinović

Partizan i Crvena zvezda su plasmanom u dva UEFA takmičenja uspeli da vrate veru u ovu igru kojoj na ovim prostorima ljudi veruju i kada ih dešavanja na terenu i, pogotovo van terena, čak "ubiju" i u pojam.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra se okuplja u Staroj Pazovi pred nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a selektor Dragan Stojković i njegov tim imaju težak zadatak da poverenje i pažnju publike skrenu na sebe, iako se poslednjih nedelja pričalo o vaterpolistima, tekvondistima, rvačima, odbojkašicama, basketašima, karatistima...

- Lepe stvari se dešavaju i u našem fudbalu i na nama je da se u kvalifikacijama pokažemo u pravom svetlu. Prvo ćemo na Katar u Debrecin, ali sav naš fokus usmeren je ka Luksemburgu i meču u Beogradu, a zatim i na gostovanje u Dablinu, gde nas čekaju Irci.

Neki rezultati u poslednje vreme sa ove dve selekcije govore da su one bile veliki izazov i tvrd orah za nas - kaže selektor Stojković. Na današnje okupljanje u kuću fudbala u Staru Pazovu pozvane su proverene snage, predvođene kapitenom Dušanom Tadićem, ali i dvojica debitanata. Golman Mile Svilar i Veljko Birmančević imaće priliku da vide kako je bilo nekima pre njih i da se što pre uklope u sistem rada selektora Stojkovića.

- I ovog puta sam dugo pratio sve kanidate za novu rundu kvalifikacija. Gledao sam dosta mečeva i dosta precizno skenirao formu svakog reprezentativca. Nadamo se svi da će pripreme da prođu u najboljem raspoloženju i da za ovako kratko vreme dovedemo formu i našu igru do željenog nivoa - dodaje Stojković.

RADUJEM SE NAVIJAČIMA

FOTO: AP/Tanjug

SELEKTOR Dragan Stojković će konačno da debituje pred domaćom publikom. Virus korona je u proteklih godinu dana rasterao publiku sa tribina, a duel sa Luksemburgom 4. septembra na stadionu "Rajko Mitić" će biti Piksijev debi pred našim navijačima.

- Radujem se navijačima. Nemam nikakvu tremu, već samo osećaj obaveze da se pokažemo u najboljem izdanju. Sport postoji zbog navijača, fudbal se igra zbog publike - kaže Stojković.

Meč sa Katarom u Debrecinu 1. septembra imaće prizvuk prijateljskog, ali dueli sa Luksemburgom u Beogradu 4. septembra i gostovanje Republici Irskoj 7. septembra u Dablinu biće velika borba za bodove. U taboru Srbije ne kriju da je prava mera svih šest bodova, jer samo tako ostajemo kandidati za vrh tabele i direktan plasman na Mundijal sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)