SA BRAGOM ZA PRVO MESTO! Stanković: Reč je o odličnim ekipama, dobili smo veoma jaku i kvalitetnu grupu, ali moglo je gore

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 08. 2021. u 09:45

IZ ruku bivšeg asa Markosa Sene, koji je izvlačio kuglice, Zvezdi na megdan stižu Braga, Ludogorec i Midtjiland. Crveno-beli su saznali imena protivnika u grupnoj fazi Lige Evrope, koja počinje 16. septembra i završava se 9. decembra.

СА БРАГОМ ЗА ПРВО МЕСТО! Станковић: Реч је о одличним екипама, добили смо веома јаку и квалитетну групу, али могло је горе

FOTO: FK Crvena zvezda

Žreb je povoljan, tu su dva rivala s kojima se srpski šampion već susretao u evrokupovima, dok je Midtjiland ubedljivo najveća nepoznanica, ali utisak je da sa svima može da se igra, i da su izbegnuti "bauci" poput Lacija, Vest Hema i ostalih...

- Da je moglo gore - moglo je, međutim, dobili smo veoma jaku i kvalitetnu grupu.

Protivnici nisu možda toliko atraktivni, ali reč je o odličnim ekipama koje igraju sjajan fudbal, kako u prvenstvima, tako i na evropskoj sceni. Braga se odavno pozicionirala u Evropi, Midtjiland ima prepoznatljivu školu i sjajnu sezonu u Danskoj iza sebe, a sa Ludogorecom, koji suvereno dominira u Bugarskoj, već smo igrali i svi znaju koliko je bilo teško. Međutim, daćemo sve od sebe da ispoštujemo i nas i navijače - rekao je trener Dejan Stanković.

Deluje da će Braga biti najveći rival Zvezde za prvo mesto u grupi. Srpska i portugalska ekipa su se sastajale dva puta u Kupu UEFA, preteči današnje Lige Evrope (2005. i 2008). Vrednost portugalskog sastava od 115 miliona evra, prema "Transfermarktu", ubedljivo je najveća u grupi E, a napadač Rikardo Horta je najbolji ali i najskuplji pojedinac u sastavu koji predvodi trener Karlos Karvahal. Prvenstvo su završili kao četvrti tim Portugalije, čime su izborili direktan plasman u LE.

Što se tiče Ludogoreca, oni su dobro poznat sastav na ovim prostorima. Obiluju inostranim igračima, Vanderson kojeg navijače Zvezde pamte je i dalje tu, s tim da je poslednjih godina kvalitet bugarskog šampiona malo splasnuo. Ali daleko od toga da su za potcenjivanje. Naročito zbog istorijata koji imaju sa srpskim prvakom.

Nema koji navijač ne pamti dvomeč iz kvalifikacija za Ligu šampiona 2016, kada je u Razgradu bilo 2:2, da bi isti rezultat bio u Beogradu posle 90 minuta, ali je Ludogorec bio bolji u produžetku, pa je na kraju bilo 4:2. Tada je Gelor Kanga imao "žutu minutu" i dobio crveni karton zbog udaranja jednog od protivničkih igrača. U sastavu Zvezde, koju je tada predvodio Miodrag Božović, od sadašnjih igrača bio je i Aleksandar Katai, a zanimljivo je da je za Ludogorec kao rezervni golman branio Milan Borjan, aktuelni kapiten crveno-belih.

Što se tiče rivala iz četvrtog šešira, Midtjilanda, oni su ubedljivo najveća nepoznanica. Minule sezone bili su vicešampioni Danske, uglavnom su fokusirani na razvijanje igrača iz omladinske škole. U kvalifikacijama za Ligu šampiona, izbacili su Seltik, da bi protiv PSV u plej-ofu ispali i završili sa Zvezdom u grupi.

SVAKI TRIJUMF JOŠ 630.000

PLASMANOM u grupnu fazu LE, Zvezda je već zaradila 5,478 miliona evra. Dalje, svaka pobeda u grupi vrednuje se sa 630.000, remi je 210.000, zatim prvo mesto 1,1 milion, drugo 550.000, treće, koje vodi u Ligu konferencija, 500.000. Za ulazak u osminu finala dobija se 1,2 miliona, za četvrtfinale 1,8, za polufinale 2,8, finale 4,6, a šampionu sleduje 8,6.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere