CRVENA ZVEZDA JE U LIGI EVROPE: Crveno-beli pobedili Kluž i u Rumuniji (VIDEO)

Novosti online

26. 08. 2021. u 19:59 >> 22:21

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su Kluž i Rumuniji sa 2:1 u revanš meču plej-ofa kvalifikacije za Ligu Evrope.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Црвено-бели победили Клуж и у Румунији (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

Šampion Srbije će petu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi evropskog takmičenja - treći put je to Liga Evrope, a dva puta je bila Liga šampiona.

Ovo je crveno-belima prvi put da su pobedili u obe utakmice u kvalifikacijama posle tri godine.

Nisu izabranici Dejana Stankovića došli u Rumuniju da brane velikih 4:0 iz Beograda, već su hteli da igraju fudbal i to im se isplatio.

Gosti su poveli već u 4. minutu kada je Aleksandar Katai bio precizan sa bele tačke. Penal za Zvezdu je izborio Miloš Degenek koji je posle kornera bio oboren u kaznenom prostoru rivala.

Kluž je uspeo do odlaska na odmor da poravna rezultat. Uradio je to Gabrijel Debeljuh koji je glavom savladao Milana Borjana u 34. minutu nakon asistencije Kostačea.

Ipak, drugo poluvreme je proteklo u znaku gostujućeg tima. Milan Pavkov je iskoristio veliku grešku golmana domaćih, rezerviste, Balgradeana i pogodio praznu mrežu sa skoro 30 metara.

Rumunski šampion je mogao da izjednači drug put rezultat u 63. minutu, ali je udarac sa 11 metara Ćiprijana Deaka zaustavio Milan Borjan.

Posao Zvezdi je dodatno bio olakšan u 78. minutu kada je Rodrigez zbog drugog žutog kartona završio utakmicu.

Mogli su crveno-beli još koji gol da postignu do kraja utakmice, ali mreže se više nisu tresle.

Crvena zvezda će rivale u grupi Lige Evrope saznati sutra nakon žreba koji je zakazan za 12 sati.

 

Kluž - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Stadion: "Konstanin Radulesku". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Strelci: Debeljuh u 34. minutu za Kluž - Katai u 4. minutu iz penala i Pavkov u 53. za Zvezdu. Crveni karton: Rodrigez (Kluž).

KLUŽ (4-4-2): Arlauskis (od 46. Balgradean) - Manea, Čubotariju, Graovac, Kamora - Deak (od 66. Ćipćiju), Rodrigez, Sigurjonson, Kostače (od 73. Omrani) - Debeljuh (od 73. Alibek), Paun (od 46. Petrila).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović (od 66. Pankov), Rodić – Sanogo (od 76. Petrović) – Ben, Kanga, Ivanić (od 67. Krstičić), Katai (od 73. Dioni) – Pavkov (od 73. Nikolić).

DRUGO POLUVREME: Kluž - C. zvezda 1:2

90. MINUT - Kraj utakmice!

88. MINUT - Fantastična lopta Kange za Dionija. Francuz je iz sjajne pozicije promašio i propustio priliku da postigne treći gol u dresu Zvezde.

84. MINUT - Dobra prilika za domaće. Petrila se lepo namestio na udarac, probao je iskosa sa desne strane, no lopta je otišla malo pored stative.

79. MINUT - Kluž će do kraja utakmice igrati sa igračem manje, pošto je Rodrigez nakon grubog starta dobio drugi žuti karton i tako završio utakmicu pre vremena.

74. MINUT - Nakon promašenog penala nema mnogo uzbuđenja na stadionu "Konstantin Radulesku".

62. MINUT - Milan Borjan je odbranio penal! Srušio je Dragović jednog igrača Kluža u kaznenom prostoru. Ćiprijan Deak je namestio loptu na belu tačku, ali je kapiten Zvezde pročitao igrača Kluža i zadržao vođstvo crveno-belih.

54. MINUT - Milan Pavkov ponovo dovodi Zvezdu do prednosti! Kardinalnu grešku je napravio golman domaćih Balgradean i predao ju je napadaču crveno-belih kome nije bilo teško da pogodi prazan gol.

48. MINUT - Ben je probao glavom, ali nije to bilo dovoljno jako, pa je Arlauskis lako intervenisao.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Kluž - C. zvezda 1:1

45+3. MINUT - Završeno je prvo poluvreme u Rumuniji.

44. MINUT - Zvezda je u finišu prvog poluvremena uspostavila kontrolu i uglavnom drži loptu u svom posedu.

34. MINUT - Kluž je izjednačio. Gol Zvezde je pogodio Debeljuh, koji je glavom sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu rivala nakon centaršuta Kosačea sa desne strane.

31. MINUT - Zvezda posle pola časa igre ima dva igrača upisana u beležnicu sudije Majkla Olivera. Žute kartone su dobili Miloš Degenek i Milan Rodić.

23. MINUT - Nova odlična odbrana. Šutirao je Debeljuh iz izgledne pozicije, no golman gostiju je odbio loptu u korner.

18. MINUT - Prvi put je Milan Borjan morao da interveniše na ovoj utakmici. Kapiten crveno-belih je bez problema zaustavio pokušaj Pauna sa nekih 20 metara.

9. MINUT - Gosti su nastavili da napadaju i posle vodećeg pogotka. Zvezda je već do sada izvela tri kornera.

4. MINUT - Penal za Zvezdu. Crveno-beli vode! Aleksandar Katai je realizovao jedanaesterac koji je iznudio Miloš Degenek nakon što je oboren u duelu posle kornera koji je izveo Ben.

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Konstanin Radulesku".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!