DOMAĆI MEDIJI NE VERUJU U ČUDO KLUŽA: Vratite čast i moral u nemogućoj misiji

Đ. S.

26. 08. 2021. u 10:44

OPERITE svoju čast! Poruka je fudbalerima Kluža sa naslovnice jedinog sportskog lista u Rumuniji, Gazete sporturilor. Ne daju domaći mediji previše šanse domaćin igračima pred revanš sa Crvenom zvezdom (večeras, 20.30), ali se nadaju da će barem uspeti da speru deo sramote i poniženja, kako opisuju ubedljiv poraz (4:0) u Beogradu prošlog utorka.

ДОМАЋИ МЕДИЈИ НЕ ВЕРУЈУ У ЧУДО КЛУЖА: Вратите част и морал у немогућој мисији

FOTO: M. Vukadinović

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA, KLUŽ

Lokalni list iz Kluža, „Monitorul“, u tekstu sa naslovom „Kluž u nemogućoj misiji protiv Crvene zvezde“ piše o problemima u ekipi posle brodoloma u srpskoj prestonici, navodi da su trenera Marijusa Šumudiku izdali veterani ali da je posle ubedljive pobede nad Arđešom (6:0) tenzija splasnula i da su pokidane veze, ponovo uspostavljene.

Takvo stanje stvari, dodatno se potkrepljuje i izjavama Ćiprijana Deaka koji je kazao da je atmosfera u timu ponovo na nivou.

„Monitorul“ takođe podseća na impresivnu prošlu sezonu crveno-belih, navodeći činjenicu da su postigli 114 golova u 38 utakmica u prvenstvu i osvojili 108 bodova.

Nešto podrobnije, večerašnjom utakmicom na stadionu „Doktor Konstantin Radulesku“, bavi se Gazeta. Mada ne toliko koliko bi neko očekivao, pošto preko skoro čitave naslovne strane stoji figura selektora rumunskih fudbalera, Mirela Radoija.

Susretu crveno-belih i Kluža, posvećena je čitava poslednja strana, sa naslovom „Želimo da izađemo uzdignute glave“ citiraju Šumudiku kojem stolica više izgleda nije užarena i uprava je naznačila da će ostati trener bez obzira na rezultat dvomeča sa Zvezdom. Poddnaslovom u kojem piše „Kluž više ne veruje u čuda posle teškog poraza u Beogradu, ali Šumudika i njegovi igrači žele da vrate evropsku čast i moral u današnjem revanšu sa Srbima“ i sami novinari otkrivaju da nemaju vere domaći tim ali da vrednuju takmičarski aspekt duela u kojem ne žele da vide novu bruku.

Ono što je takođe bilo upadljivo, da se rumunski izveštači nisu detaljno bavili analizom Crvene zvezde, pa su tako u projektovan sastav za večerašnju utakmicu stavili Filipa Falka, koji nije ni doputovao u Kluž zbog povrede zadnje lože.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!