KAKO JE TRENER DINAMA MOTIVISAO IGRAČE ŠERIFA? Krznar je želeo da izbegne penale i sve reši u regularnom toku, želja mu se ispunila

Novosti online

26. 08. 2021. u 09:47

ŠERIF je u Ligi šampiona. Klub iz Tiraspolja ispisao je istoriju kao prvi iz ove zemlje koji se plasirao u elitno evropsko klupsko takmičenje. Na putu do uspeha stajale su moldavskoj (ili ako hoćete - pridnjestrovskoj) ekipi i Crvena zvezda i zagrebački Dinamo, pa se može reći da je Šerif kroz ove kvalifikacije stigao i do titule nezvaničnog šampiona Balkana.

КАКО ЈЕ ТРЕНЕР ДИНАМА МОТИВИСАО ИГРАЧЕ ШЕРИФА? Крзнар је желео да избегне пенале и све реши у регуларном току, жеља му се испунила

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Posle eliminacije zagrebačkih modrih, zanimljivu izjavu dao je njihov trener Jurij Vernidub.

On je otkrio da mu je izjava trenera Dinama Damira Krznara olakšala posao i motivisala njegove igrače.

"Večeras sam verovatno najsrećniji čovek. Kad sam dolazio, hteo sam da sa Šerifom uđem u Ligu šampiona. Moj san se ostvario. Imali smo težak put. Šest utakmica smo igrali, 14 golova smo dali i samo dva primili. To govori puno", počeo je trener Šerifa.

Uprkos porazu od čak 3:0 u Tiraspolju, Krznar je svojim rečima očigledno motivisao Šerif za revanš meč, a Vernidub je to iskoristio da "natrlja so na ranu" Zagrepčanima.

"Čitao sam intervju trenera Dinama. Rekao je da ne želi da dođe do penala, nego da sve reši u regularnom vremenu. Zato nije bilo potrebe da posebno motivišem igrače. Oni su već bili spremni. Dobro smo proučili Dinamo i to je dalo ovaj rezultat. Zaslužili smo ulazak u Ligu šampiona", jasan je trener Šerifa, novog debitanta u najjačem evropskom takmičenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna