BUNDESLIGA: Petarda Štutgarta protiv novajlije, Hofenhajm slavio na gostovanju

Novosti online

14. 08. 2021. u 17:20

NAKON što su na otvaranju Borusija Menhengladbah i Bajern Minhen odigrali nerešeno, 1:1, nastavljeno je danas prvo kolo Bundeslige, a samo na jednom od pet duela nije bilo golova.

БУНДЕСЛИГА: Петарда Штутгарта против новајлије, Хофенхајм славио на гостовању

FOTO: Tanjug

Arminija Belefild i Frajburg odigrali su duel bez golova. Najviše ih je palo u Štutgartu, gde je istoimeni domaćin dočekao novajliju Grojter Firt i slavio 5:1.

Ako je prvo kolo pokazatelj gosti će u Bundsesligi služiti za popravljanje gol Razlike. 

Nakon pola sata igre poveo je domaćin. Filip Forster je odlično proigrao Vataru Enda koji je odlično potkopao fudbal za 1:0. Samo šest minuta kasnije upisao se i Filip Klement. 

U drugom poluvremenu domaći sastav nije posustajao, te je u 55. minutu Mark Oliver uvećao prednost na 3:0, šest minuta kasnije Hamadi Al Gadui rešava svako pitanje pobednika, a Borna Sosa u 76. minutu povisio na 5:0, a počasni gol za goste postigao je Džejmi Leveling u 92. minutu.  

Auzgburg je dočekao Hofenhajm, gosti su odlično odigrali danas, te zasluženo slavili 4:0. Jakob Brun Larsen je odlično reagovao nakon centaršuta za vođstvo u 37. minutu, a na 2:0 povisio je Sargis Adamjan u 79. minutu. Na 3:0 je Žoržinjo Ruter u 88. minutu. U petom minutu nadoknade Sebastijan Rudi postavio je konačnih 4:0. 

Bez pobednika je završen duel u Berlinu gde je Union dočekao Bajer Leverkuzen (1:1). Sva uzbuđenja videli smo u prvih 12 minuta. U sedmom je pobeo domaći sastav. Taiwo Avionji je odlično reagovao na dodavanje u prostor Maksa Krusea, a konačnih 1:1 u 12 minutu postavio je Musa Diabi. 

Volfsburg je savladao Bohum 1:0, a gosti su nakon četiri minuta igre imali igrača manje. Robert Teše je igrao rukom u šesnaestercu. Vout Veghorst imao je priliku da sa "bele tačke" donese vođstvo zelenima, Manuel Riman mu je odbranio udarac. Isti igrač se u 22. minutu iskupio iz igre i doneo svom timu pobedu. 

Borusija iz Dortmunda od 18:30 dočekuje Ajntraht. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)