KOLIKO ĆE PARTIZAN I ZVEZDA ZARADITI OD EVROPE? Evo kakva je razlika između Lige Evrope i Konferencijske lige

Novosti online

13. 08. 2021. u 08:21

Vojvodina i Čukarički su na neslavan način završili ovogodišnju evropsku odiseju, što znači da Srbiju predstavljaju još samo dva kluba - Crvena zvezda i Partizan.

КОЛИКО ЋЕ ПАРТИЗАН И ЗВЕЗДА ЗАРАДИТИ ОД ЕВРОПЕ?  Ево каква је разлика између Лиге Европе и Конференцијске лиге

Foto: Novosti arhiva/M. V.

Zvezda nije uspela da se domogne plej-ofa Lige šampiona, tako da će igrati protiv Kluža za učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, dok je i Partizan došao na korak od jeseni u Evropi - samo u novom takmičenju Konferencijskoj ligi. Protivnik je Santa Klara, portugalski klub koji je izbacio slovenačku Olimpiju.

Čini se da i Zvezda i Partizan imaju lepe šanse da se plasiraju u grupnu fazu ovih takmičenja, a to nam je važno i zbog nacionalnog koeficijenta koji nije naročito "skočio" ovog leta.

Trenutno smo na 12. mestu koje donosi razne benefite od sezone 2022/23, poput pet klubova u Evropi od čega dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, međutim moraju "večiti" da nastave da pobeđuju i osvajaju bodove za srpski fudbal, kada su već Vojvodina i Čukarički zaustavljeni.

Moraju da igraju i za sebe i novac koji donosi UEFA takmičenje, a zanimljivo je da je na osnovu podele nagrada - gotovo minimalna razlika u bonusima od Lige Evrope i Konferencijske lige.

Zvezda već ima obezbeđenu jesen u Konferencijskoj ligi, ali želi u jaču Ligu Evrope u kojoj se učešće u grupnoj fazi "plaća" 3.630.000 evra. Svaka pobeda nosi 630.000 evra, remi 210.000, dok ako kao prvoplasirani prođete dalje - dobijate 1,1 milion evra, a drugoplasirani upola manje.

A Konferencijska liga? Za plasman u grupnu fazu platiti 2.940.000 evra. Svaka pobeda vredi 500.000 evra, dok je remi 166.000. Što se tiče plasmana u nokaut fazu, sa prve pozicije vredi 650.000 evra, a sa druge 300.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a