"ŽUTA KUĆA" MOŽE, MLADIĆ NEPOŽELJAN Pazarci provocirali, na povike druge strane prekinut meč

M. BLAŽIĆ

09. 08. 2021. u 21:53

PARTIZAN je pobedio, a fudbalska igra je po ko zna koji put poražena na gradskom stadionu u Novom Pazaru.

ЖУТА КУЋА МОЖЕ, МЛАДИЋ НЕПОЖЕЉАН Пазарци провоцирали, на повике друге стране прекинут меч

FOTO: FK Partizan

Vruće gostovanje u gradu kraj Jošanice se kao po nepisanom pravilu pretvara u užareno, a izuzetak nije bio ni nedeljni duel koji i pored izostanka takmičarske neizvesnosti nije prošao bez haosa, prekida i mučnih scena.

Iskustva iz bliske i dalje prošlosti su ukazivala na to da crno-bele neće u Novom Pazaru dočekati osmesi i prijateljska atmosfera, ali za razliku od nekih ranijih prilika, domaćin je sada na prve ozbiljnije znake "kontre" rešio da svoju uvređenost prezentira napuštanjem terena. Praktično od prvog minuta je bilo jasno da pristalice Novog Pazara neće odustati od svog standardnog repertoara uvreda na račun države u kojoj žive, a sve to je bilo garnirano bacanjem raznih predmeta u pravcu klupe crno-belih.

Znali su treneri beogradskog kluba prethodnih godina da napuste taj stadion potpuno ispljuvani i poniženi, poput Marka Nikolića i Vladimira Vermezovića, a i Aleksandar Stanojević je preksinoć s vremena na vreme morao da koristi razne veštine kako bi izbegao predmete koji su leteli ka njemu sa zapadne tribine.

Zvanična lica su u većini takvih situacija pokušavala da zažmure, kako ne bi dodatno dolili ulje na vatru, ali je i pored toga sudija Miloš Milanović u tri navrata prekidao utakmicu posle povika "Naser Orić", "Žuta kuća", "Kosovo je pored Srbije". Klicanje Ratku Mladiću sa druge strane stadiona je bilo dovoljno da domaćini zauzmu oštar kurs i zaprete da neće nastaviti utakmicu dok "grobari" ne napuste stadion.

Ružno, haotično, čak i tužno. Partizan je upisao novu ubedljivu pobedu, ali buđenje Sume, majstorija Natha i minijature Uroševića i Rikarda su nešto što nigde nije bilo centralna tema posle utakmice. Niti će biti ovih dana...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave