ZVEZDA ŽESTOKO OŠTEĆENA PROTIV ŠERIFA: Posle ovoga što se desilo u Rusiji, crveno-bele će još više da boli gol Moldavaca

Novosti online

09. 08. 2021. u 11:46

Velika kontroverza podigla se nedavno posle meča između Crvene zvezde i Šerifa, zbog vodećeg gola koji su Moldavci postigli iz slobodnog udarca!

ЗВЕЗДА ЖЕСТОКО ОШТЕЋЕНА ПРОТИВ ШЕРИФА: После овога што се десило у Русији, црвено-беле ће још више да боли гол Молдаваца

Foto: M.Vukadinović

Iako u prvi mah skoro niko nije primetio neregularnost u živom zidu, kada je jedan igrač gostju stajao pored igrača Zvezde i tako kršio pravila igre, nedugo psole utakmice javio se sudijski ekspet Dejan Santrač koji je ukazao pažnju na spornu situaciju.

- Pravilo govori da prilikom formiranja odbrambenog zida protivnička strana mora da bude na minimalnoj udaljenosti od bar jednog metra. To je pre dve sezone uvedeno, jer je veliki broj igrača ulazio u zid, pa je dolazilo do koškanja, konflikta. U ovoj situaciji je trebalo da se dosudi indirektan udarac i nažalost taj gol nije regularno postignut - rekao je Santrač za TV Arena sport.

Elem, tokom vikenda smo videli sličnu situacinju u Premijer ligi Rusije, na meču između Zenita i Krasnodara. Gosti su u 14. minutu izjednačili rezultat na 1:1, ali je njihova radost kratko trajala.

Foto: Printskrin

 

Naime, sudija jeste pokazao na centar, da bi u sledćem momentu dobio sigranl iz VAR sobe da ode do monitora i pogleda situaciju. A tamo je video da je jedan igrač Krasnodara bio u živom zidu, poništio je pogodak i pokazao indirekt (od 1.13 na video snimku ispod).

Zenit je u ovom slulaju imao sreće da se u ligi koristi VAR, dok će pomenuta tehnologija biti u opticaju za Zvezdu samo ukoliko se plasiraju u plej-of gde ih čeka bolji iz duela Dinamo - Legija.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!