ČUKARIČKI ODUŠEVIO PROTIV HAMARBIJA: Da evropski san potraje

Z. Ć.

06. 08. 2021. u 19:50

MODERNO, brzo, efektno, efikasno... Evropska partija i pobeda Čukaričkog protiv Hamarbija (3:1) obradovala je fudbalsku Srbiju.

ЧУКАРИЧКИ ОДУШЕВИО ПРОТИВ ХАМАРБИЈА: Да европски сан потраје

FOTO: M. Vukadinović

Bilo je uživanje gledati kako su naši "brđani" u svemu nadvisili Šveđane u trećem kolu Lige konferencija. Trener Čukaričkog Dušan Đorđević sada sa svih strana prima čestitke, a on skromno zasluge prebacuje na svoje igrače.

- Kad smo prošli Azerbejdžance u prošlom kolu, znali smo da smo napravili lep uspeh jer se do sada nikad nismo našli u trećem krugu kvalifikacija - ističe Đorđević. - Znali smo i da je Hamarbi ozbiljan protivnik i stvarno smo se trudili da se spremimo najbolje što možemo. Imali smo hendikep da ne igraju Mijailović i Stevanović zbog povreda, a oni su jako bitni. I to nas je još više "zateglo" i ujedinilo.

Trener Šveđana, srpski stručnjak Miloš Milojević, posle utakmice na Partizanovom stadionu je iskreno priznao da je bilo dobro što njegov tim nije primio pet komada.

- Odlika mladih momaka, predvođenih sa nekoliko iskusnijih u našem timu je ta da izvlače najviše iz sebe kada je najvažnije - dodaje Đorđević.

- Izuzetno su bili motivisani, disciplinovani, igrali su sa puno elana i želje da se dokažu. Cilj koji imamo u Evropi smo ispunili, ali želimo da ovaj san još traje.

Đorđević je odmah posle lepe pobede upozorio svoje igrače da ih čeka paklen posao u revanšu.

- Znamo da ništa nije gotovo. Hamarbi je domaćinska ekipa, igra na veštačkoj travi, stadion je akustičan, ozbiljna podrška. Ozbiljna borba, samo jedan deo. Sigurno će biti izuzetno motivisani da nam se revanširaju za poraz u Beogradu.

Igramo i za naš fudbal

PODVIG Čukaričkog protiv Hamarbija i način na koji je Đorđevićeva ekipa došla do njega, potvrđuje da klupski fudbal u Srbiji može da konkuriše mnogo jačim ligama i bogatijim timovima u Evropi.

- U pripremi svake utakmice potenciramo da igramo i za Srbiju, naš fudbal. Naravno, želimo da i u ovom kolu prođu svi naši klubovi i da se tako još više podigne rejting našeg klupskog fudbala - dodaje Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest