ARMIN SINANČEVIĆ: Zadovoljan sam sedmim mestom na OI

Novosti online

05. 08. 2021. u 11:27

Srpski atletičar Armin Sinančević rekao je danas da je zadovoljan sedmim mestom u finalu bacanja kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i da "sigurno može do boljeg rezultata".

АРМИН СИНАНЧЕВИЋ: Задовољан сам седмим местом на ОИ

Foto: AP

"Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Međutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, teško sam se privikao na vremensku razliku", rekao je Sinančević, preneo je sajt Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Sinančević je u finalu kuglu bacio 20,89 metara, dok je zlatnu medalju sa novim olimpijskim rekordom osvojio Amerikanac Rajan Krauzer (23,30 metara).

Srpski atletičar ocenio je da je veliki uspeh sedmo mesto, kao i da je posle prve tri serije očekivao da dođe do 21,50 metara.

"Verovao sam da sam danas toliko vredeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju. Sedmo mesto u ovoj konkurenciji je ipak uspeh. Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram", zaključio je on.

Srebrnu medalju osvojio je takođe Amerikanac Džo Kovač (22,65), dok je bronza pripala Novozelanđaninu Tomasu Volšu (21,88).


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAPITEN PARTIZANA SVETOZAR MARKOVIĆ PRED DUEL SA NAJVEĆIM RIVALOM: Da nastavimo niz bez poraza od Zvezde