"ON JE LJIGAV BORAC": Hrvat posle poraza od Datunašvilija dao izjavu o kojoj će se pričati

Novosti online

04. 08. 2021. u 15:35

SRPSKI rvač Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijsim igrama u Tokiju, pobedom na Hrvatom Ivanom Huklekom sa 6:1 u disciplini grčko-rimski stil do 87 kilograma.

ОН ЈЕ ЉИГАВ БОРАЦ: Хрват после пораза од Датунашвилија дао изјаву о којој ће се причати

FOTO: AP/Tanjug

Hrvat nije bio zadovoljan ishodom, a Gruzijca koji se takmiči pod zastavom Srbije je nazvao "ljigavim borcem".

Pokušavao je 24-godišnjak na sve načina da savlada Datunašvilija, ali nije uspeo da nađe rešenje za rivala koji je bio odličan.

- Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam bodove naivno iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao. Mislio sam da imam šansu, a na kraju me je iznenadio, napravio bodove u parteru i to više nisam mogao da stignem - rekao je Huklek.

Hrvat je prvu rundu izgubio sa 6:0 u drugoj je zbog pasivonosti Zurabija dobio jedan poen, ali u parteru nije mogao da uradi ništa.

- Bila je taktika zavući ruku i probati da napravim bodove u parteru. Pokušao sam, ali jednostavno se protivnik dobro zatvorio i nisam uspeo. On je, da tako kažem, ljigav borac i puno je iskusniji od mene. On kažnjava svaku grešku protivnika, a ja sam je nažalost brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje - poručio je Huklek, a preneo je "Indeks".

Datunašvili je posle meča imao poruku za Srbiju. Inače, njegova medalja je šesta za naš olimpijski tim u Tokiju.

(Mondo sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega