IVANIĆ SKUPLJI DVA PUTA: Vezista crveno-belih duplirao cenu za godinu dana, koja sada iznosi 6,5 miliona evra

Z. ĆOROVIĆ

28. 07. 2021. u 19:45

CRVENO-BELI fudbalski izlog je iz godine u godine sve skuplji. Šampionski tim Crvene zvezde po specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" je dostigao vrednost od 64 miliona evra, uz konstataciju koju bi dodali ekonomisti - sa tendencijom daljeg rasta.

ИВАНИЋ СКУПЉИ ДВА ПУТА: Везиста црвено-белих дуплирао цену за годину дана, која сада износи 6,5 милиона евра

FOTO: M. Vukadinović

Zvezdina perjanica po ovom finansijskom pregledu postao je Mirko Ivanić (27), kome je cena za godinu dana duplirana. Ofanzivni vezista trenutno je najskuplji igrač tima sa "Marakane", procenjen na 6,5 miliona evra.

Krajem decembra 2020, kada je pravljen godišnji presek, Ivanić je stajao na cifri od tri miliona. Njegove odlične partije u Evropi, kao i u domaćem šampionatu "katapultirale" su i vrednost, pa su stigli na "naplatu" lucidni pasovi i driblinzi protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope, kao i brojne zasluge u osvajanju duple krune.

Popularni Mića, kako mu tepaju navijači, bio je najbolji strelac ekipe sa 20 pogodaka prošle sezone, pa je zato nagrađen i trofejom "Bora Kostić". Najbolje ponude ovog leta stizale su na Ivanićevu adresu, dostizale su i do četiri miliona evra, ali su ih na "Marakani" odbili jer bi bilo suludo nadati se novoj Ligi šampiona, ili Ligi Evrope bez najjačeg aduta.

Mladi Veljko Nikolić (21) je drugi igrač crveno-belih kome je na "Transfermarkt" pijaci najviše skočila cena. Bila je dva, a sada je pet miliona, što znači da se njegove sposobnosti u veznom redu i te kako cene. Prošle sezone je bio bonus igrač, pa je često dobijao priliku od Dejana Stankovića u domaćem prvenstvu. Na startu ove, trenutno se malo izgubio, tako da će morati da nastavi da se dokazuje kako bi održao ili poboljšao dobar status koji ima.

Nikolićev vršnjak Željko Gavrić još uvek ima tretman igrača sa velikim potencijalom, pa i dalje vredi 4,5 miliona evra, samo što neće dugo trajati ukoliko brzonogi napadač bude tavorio na klupi. Treći Zvezdin biser Njegoš Petrović stoji na koti od 2,5 miliona.

Uprkos zdravstvenim problemima koji su ga par meseci sklonili sa terena, Aleksandru Kataiju je porasla cena, pa se Zvezdin "Magiko" popeo na 4,5 miliona. Ni vrednost Gelora Kange se nije nije istopila ispod 3,2 miliona evra, uprkos afričkoj aferi sa krštenicom i pričama zlobnika da ga je "rodila baba". Na listi Zvezdinih stranaca ipak prednjače Dragović i Falko (3,5 miliona), dok su Ben (2,5) i Sanogo (1,7) ispod Kanginog nivoa.

Sem Nemanje Milunovića, koji je kao slobodan igrač otišao u tursku Alanju i Falčinelija koga je Bolonja vratila sa pozajmice, Zvezda je zadržala tim i pojačala ga bundesligaškim asom Dragovićem, pa i ovog leta puca visoko.

Crvena zvezda, koja je sinoć igrala sa Kairatom u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, četiri godine zaredom je uspevala da se domogne LŠ ili LE. Taj kontinuitet je najviše i doprineo da ekipi trostruko poraste cena.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!