DRAGOVIĆ PROGOVORIO O ŠANSI DA ZAIGRA ZA ORLOVE: Srbija mi je u srcu, ali Austrija je - Austrija!

Novosti onlajn

20. 07. 2021. u 12:36

ALEKSANDAR Dragović je stigao ovog leta u Crvenu zvezdu, a nedavno je odigrao i prvi meč u Superligi Srbije - remi sa Vojvodinom (0:0) na stadionu Rajko Mitić.

ДРАГОВИЋ ПРОГОВОРИО О ШАНСИ ДА ЗАИГРА ЗА ОРЛОВЕ: Србија ми је у срцу, али Аустрија је - Аустрија!

Foto: M. Vukadinović

Iskusni štoper je u tom transferu više slušao srce, nego džep. Kako kaže u intervjuu za "Mocartsport", ponude drugih klubova su bile dvostruko veće, ali on je prelomio da kao veliki zvezdaš ostvari dečački san i zaigra u crveno-belom dresu.

Postavlja se pitanje i da li je postojala mogućnost da na istu kartu, kartu ljubavi, Dragović obuče dres Srbije, a ne Austrije, pošto nije tajna da su bivši čelnici FSS pokušali da ga prisvoje.

„Slabo sam bio vezan za Srbiju. Ja volim Beč, tamo sam rođen, tamo ću živeti i posle fudbala. To je moj grad... U Srbiju sam dolazio samo na derbi. Jezik sam naučio zbog dede, mama slabo govori naš jezik. Tako da nije postojala šansa da zaigram za Srbiju. Uvek sam bio zadovoljan i srećan što igram za Austriju. Tamo sam prošao celu akademiju, oni su mi sve dali. Mada sam se ja pokazao na terenu, nisu me odabrali što sam lep i zgodan. Morao sam da se pokažem. Srbija jeste u mom srcu zbog dede, ali je Austrija – Austrija“.

Nikada niste imali problem u Austriji što ste poreklom sa Balkana i Srbije?

„Nisam imao probleme što se prezivam na ’ić’. Mada ja retko imam problema. Volim da se zezam i pijem kafu sa svima. Svi smo isti, imamo dve ruke i dve noge. Da li si Srbin, Bosanac, Albanac ili iz Afrike... Svi imamo dušu. U svim zemljama imaš neke loše ljude, što hoće da te prevare i ukradu“.

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista