STANKOVIĆ VRAĆA KANGU: Trener Zvezde ne računa na Degeneka, Pavkova i Vukanovića

Z. Ćorović

13. 07. 2021. u 20:03

KOD Dejana Stankovića nema "cile-mile". Trener Crvene zvezde je izvukao iz prošle sezone maksimum, a u ovu želi da uđe još jače, ambicioznije.

СТАНКОВИЋ ВРАЋА КАНГУ: Тренер Звезде не рачуна на Дегенека, Павкова и Вукановића

Dejan Stanković i Kanga Foto M. Vukadinović

Nije fraza, sa svih strana je moglo da se čuje kako se pakleno radilo na pripremema u Austriji. Igrači su prošli kroz Dekijevo "sito i rešeto" i svi oni koji nisu uspeli da ga isprate, sada su u drugom planu.

Bilo bi prejako reći da su već otpisani, mada je sigurno da na startu sezone, koja počinje u petak prvenstvenim mečom sa Vojvodinom (20.00), Stanković ne računa na trojicu igrača. To su Miloš Degenek, Milan Pavkov i Aleksa Vukanović. Na tom spisku bio je i Gelor Kanga, ali iz drugih, finansijskih razloga. Hirovit Gabonac imao je sa klubom nekih sitnih razmirica oko neisplaćenih premija, a pošto su one rešene, očekuje se da će se uskoro ozbiljnije računati na njega. Kanga je potreban Stankoviću, jer strateg crveno-belih, kako je i sam rekao, nije zadovoljan kako je Veljko Nikolić odigrao u generalnoj probi protiv Šturma, dok je povratnik Krstičić još nespreman, pošto se kasnije priključio ekipi.

Sa druge strane, Degenek, Pavkov i Vukanović su skroz pali u drugi plan. Sa reprezentativcem Australije je i pre bilo nekih trzavica, s tim što ga Stanković sada ne vidi u svojim taktičkim zamislima, jer pored Dragovića, na poziciji štopera forsira Babića. Zvezdinom navijačima je žao što Degenek ispašta, svom dugogodišnjem ljubimcu pružali su podršku preko društvenih mreža, a on im je odgovorio da nikad kao sada u karijeri nije imao veći motiv da se dokaže. Ipak, najrealnije je da dođe do rastanka i da Degenek prihvati neku od inostranih ponuda.

BEN JOŠ BEZ SRPSKOG PASOŠA

MADA se danas pojavila informacioja da je napadač Crvene zvezde El Fardu Ben dobio srpski pasoš, na "Marakani" su je brzo demantovali. Podnet je zahtev i uskoro se očekuje da se dobije zeleno svetlo, što bi pomoglo Zvezdi, jer bi mogla da računa na stranca više u domaćem šampionatu, gde je dozvoljeno da ih igra četvorica na utakmici.

Pošto se trenutno na njih ozbiljno ne računa, moglo bi se reći da su Pavkov i Vukanović, takođe, na Zvezdinoj transfer-listi. Visoki napadač iz Begeča nije se ni ovoga puta nametnuo, iako su mu ovog leta sva vrata prvog tima bila otvorena kada je otišao Falčineli. Međutim, oko njega je uvek neka enigma, uz večiti znak pitanja zašto klub ne može da izvuče pravi potencijal iz igrača koji je sam srušio Liverpul, dao gol Milanu, odnosno najboljem golmanu Evrope Donarumi. Ko je tu kriv?

Za Aleksu Vukanovića je i prošla sezona bila ispod očekivanja, na poslednjim pripremama Stanković ga je malo forsirao, pa bi lako moglo da se desi da ovaj napadač promeni sredinu. Čitavu situaciju najbolje je iskoristio mladi Nikola Krstović, koji je u ovom trenutku prva opcija, dok se novajlija Dioni ne spremi.

KLINCI PUNE "MARAKANU"

CRVENA zvezda će 28. jula ugostiti boljeg iz dvomeča Makabi - Kairat, u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a zbog kazne UEFA, utakmici će moći da prisustvuju samo deca do 14 godina. Na "Marakani" se raduju zbog ogromnog interesovanje koje vlada kod klinaca. Pored brojnih osnovnih škola i školica fudbala iz Srbije, javila se jedna iz Rumunije, u poslednje vreme stigli su brojni zahtevi iz Republike Srpske, iz čak 16 mesta: Banjaluka, Foča, Teslić, Gradiška, Višegrad, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Kozarska Dubica, Vlasenica, Gacko, Trebinje, Glamočani, Šipovo i Drvar.

Crvena zvezda je obezbedila budžet za sve koji žele da dođu, takođe, klub će platiti i prevoz svima kojima je to potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024