"BELISIMA" ITALIJA! Mančini: "Momci su bili fantastični, ali naš posao još nije završen"

Z. ĆOROVIĆ

03. 07. 2021. u 21:35

DOŠLO je vreme da se navijači širom sveta dive kako razbijaju "azuri".

БЕЛИСИМА ИТАЛИЈА! Манчини: Момци су били фантастични, али наш посао још није завршен

FOTO: Tanjug/AP

Italijani su u svemu nadigrali i nadvisili moćnu i lepršavu Belgiju, protutnjali su pored nje kao brzi voz i po onome što su pokazali tokom čitavog šampionata, polufinale sa Španijom im neće biti poslednja stanica na Evropskom prvenstvu.

Skvadra Roberta Mančinija igra energično, brzo, snažno u odbrani, sa agresivnim presingom koji lomi protivnika. I uz sve to igra i lepo za oko, što je totalno atipično za italijansku makijavelističku tradiciju. Baš tako, došlo je vreme da se uživa u partijama "lukavih Latina". Što bi oni sami rekli: "belisimo".

- Mislim da nismo patili previše ni u jednom trenutku utakmice. Da biste pobedili tim kao što je Belgija, potreban vam je sjajan učinak svih i upravo se to i dogodilo. Momci su bili fantastični, ali naš posao još nije završen - istakao je Roberto Mančini, selektor Italijana.

Ta krila na kojima sada lete "azuri" dobijena su samo Mančinijevim znanjem i zaslugama. Italijani su bili ogorčeni kada su zbog loših igara propustili Svetsko prvenstvi u Rusiji, pa je njihov savez angažovao ozbiljnog i poznatog stručnjaka da napravi pozitivan zaokret.

Na Apeninima više nema takvih asova kao što su Toti, Bađo, Pirlo, što je Mančiniju otežalo posao, ali je on napravio modernu i snažnu ekipu, po svim ukusima. Odbrana prekaljena, sa stubovima Kjelinijem i Bonučijem, bekovi poput Spinacole brzi i prodorni. U vezi "melju" Žoržinjo, Barela i Verati, u napadu "grizu" Insinje, Imobile, Kjeza. Od Mančinijevog starta sve deluje skladno i dobro ukomponovano.

U proteklom periodu Italija je postavila novi rekord u najdužoj pobedničkoj seriji na Evropskom prvenstvu, uključujući kvalifikacije, pošto je protiv Belgije ostvarila 15. uzastopni trijumf.

Mančinijev tim nema poraz u poslednja 32 meča (27 pobeda, pet remija) i nikada nije primio više od jednog gola ni u jednom od poslednjih 35 međunarodnih mečeva. Takođe, Italija je prvi put postigla dvocifreni broj na jednom EVRO - 11.

Svi ovi podaci su jaki aargumenti da Italijani imaju sve adute da se nadaju trećoj evropskoj kruni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri