DANSKA U POLUFINALU: Dilejni i Dolberg odveli danski dinamit na Vembli (VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2021. u 18:02 >> 19:03

FUDBALERI Danske plasirali su se u polufinale EURO 2020 pošto su u Bakuu savladali Češku sa 2:1.

ДАНСКА У ПОЛУФИНАЛУ: Дилејни и Долберг одвели дански динамит на Вембли (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Biće ovo treće polufinale za nordijsku selekciju, a prvo posle spektakularnog osvajanja titule 1992. godine.

Strelcu za pobedničku ekipu bili su dilejni i dolberg dok je jedini gol za Češku postigao Šik, koji se ovim pogotkom izjednačio na čelu liste strelaca sa Kristijanom Ronaldom.

Danska će se u borbi za finale sastati sa pobednikom poslednjeg četvrtfinala u kome se večeras od 21 čas sastaju Engleska i Ukrajina.

DRUGO POLUVREME

49. MINUT - 1:2! Vraćaju se Česi u igru, a i zaslužili su ovaj pogodak, ako ne i nešto više od ove utakmice! Danci nisu znali šta ih je snašlo na startu drugog dela igre što je na kraju rezultiral opogotkom Patrika Šika. To je njegov peti gol na turniru čime se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom na čelu liste strelaca.

PRVO POLUVREME

42. MINUT - 2:0!!! Mele šanje idealan centarut sa levog krila, pogađa "u trepavicu" Dolberga koji trese mrežu Češke. Ovo je njegov treći gol na EURO 2020.

35. MINUT - Golman Danaca još jednom spašava mrežu i opet posle šuta Holeša.

22. MINUT - Šmajhel je nesmotreno omogućio Češkoj priliku da izjenači ali se na kraju požrtvovanom reakcijom golman Danske iskupio za grešku sprečivši Holeša da postigne već viđen gol.

17. MINUT - Dilejni nije dobro zahvatio loptu.

14. MINUT - Součekb glavom spušta Ševčiku ali ovaj nije bio precizan.

11. MINUT - Najbolji strelac Češke na turniru Patrik Šik probija po boku, izbacio je iz igre Melea i šutirao, ali je njegov udarac izblokiran.

Snimak iz drugog ugla pokazuje da su Česi primili gol iz nepostojećeg kornera pošto je loptu u gol-aut posla igrač Danske.

5. MINUT - 0:1 Danska vodi od petog minuta! Zaboravljen je Dilejni posle kornera a on je taj poklon iskoristio preciznim udarcem glavom.

4. MINUT - Prete Česi preko Coufala koji je oprobao šut sa 20 metara malo iskosa, ali na pravom mestu našao se Dilejni, ušao mu u šut i sprečio da lopta dođe do Šmajhela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)