TURNIR AUTOGOLOVA: Pao rekord Mišela Platinija star 37 godina

Novosti online

02. 07. 2021. u 18:26

AUTOGOL koji je u osmom minutu utakmice Švajcarska - Španija postigao Denis Zakarija za vođstvo crvene furije od 1:0 bio je deseti autogol na EURO 2020.

ТУРНИР АУТОГОЛОВА: Пао рекорд Мишела Платинија стар 37 година

FOTO: AP/Tanjug

Time je ovaj turnir ušao u istoriju završnica šampionata Starog kontinenta, jer su strelci u sopstvenu mrežu nadmašili rekord Mišela Platinija iz 1984. od devet golova na jednom Euru.

Na svim dosadašnjim turnirima pre ovoga ukupno je postignuto devet autogolova. Najviše ih je bilo pre pet godina u Francuskoj, dok je još samo u Portugalu 2004. bilo više od jednog, preciznije dva.

Portugal je apsolutni rekorder sa tri autogola u istoriji Eura, od čega su dva postigli na ovom turniru i oba u utakmici "grupe smrti" protiv Nemačke (2:4).

Jedan autogol postigao je Dejan Govedarica, bilo je to u za sada poslednjem meču naše reprezentacije na završnicama Evropskih prvenstava, porazu 1:6 od Holandije 2000. godine.

Drugi najbolji strelac EURO 2020, iza autogolova je Kristijano Ronaldo sa pet golova, a od igrača čije reprezentacije još nisu eliminisane najbliži mu je Čeh Patrik Šik sa četiri pogotka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri