DRAGOSLAV STEPANOVIĆ, NAŠ PROSLAVLJENI TRENER, IZ NEMAČKE ANALIZIRA EURO 2020: Lev morao ranije da ode

N. Iljukić

01. 07. 2021. u 10:44

MNOGO je vode proteklo Dunavom i Temzom dok smo dočekali da Engleska na jednom velikom takmičenju, na svom "Vembliju" ostvari veliku pobedu protiv Nemačke, kao preksinoć u osmini finala EP (2:0). Još od 1966. i čuvenog finala SP na u kojem je domaćin slavio 4:2, nisu se menjale samo dve stvari: dominacija "pancera" i trajanje kraljice Elizabete na britanskom tronu.

ДРАГОСЛАВ СТЕПАНОВИЋ, НАШ ПРОСЛАВЉЕНИ ТРЕНЕР, ИЗ НЕМАЧКЕ АНАЛИЗИРА ЕУРО 2020: Лев морао раније да оде

FOTO: AP Tanjug

Ovu utakmicu, ali i svojevrsno posrtanje Nemaca, za "Novosti" je komentarisao legenadarni srpski stručnjak Dragoslav Stepanović.

- Navijao sam za Nemce i nadao se da mogu da osvoje titulu. Još kada sam shvatio kako im se otvara lagani put do finala, porasli su mi epiteti. Međutim, Englezi su naneli bolan poraz. Ali, za navijače širom Nemačke je ovo još tragičnije. Taman kada su popustile

BELGIJA, SAD ILI NIKAD!

Stepanović ima svog novog favorita na EP.

FOTO: M. Vukadinović

- Belgijanci valjda shvataju da je ovo Evropsko prvenstvo ili Mundijal u Kataru poslednja šansa ove generacije. Kada će da uzmu trofej, ako ne sad - kaže popularni Stepi.

epidemiološke mere i kada je narod izašao na ulice i trgove da uz pivo prati TV prenose i kada je sve vrvelo od života, fudbaleri su razočarali naciju i vlasnike restorana - prenosi Stepanović utiske sa lica mesta.

Međutim, iznosi i nekoliko dokaza zašto su se Nemci odjednom zaglavili kao "kamion u blatu"...

- Kriza je počela još na Mundijalu u Rusiji 2018, kada su kao branioci trofeja ispali u grupi. Sve se nastavilo Ligi nacija kada ih je Španija deklasirala 6:0, a Severna Makedonija senzacionalno pobedila u gostima 2:1. Tu je i pad interesovanja publike. Ne računajući prazne tribine zbog virusa korona, istraživanja kažu da je za 20, možda čak i 40 odsto palo interesovanje za nacionalni tim, što je bilo nezamislivo - dodaje

SPEC.  VN

JOAKIM Lev je do prekjuče punih 15 godina vodio reprezentaciju Nemačke, a u tom periodu Srbija je imala čak 12 selektora?!

Stepanović, nekadašnji trener Ajntrahta, Leverkuzena, Lajpciga...

Iskusni stručnjak vidi i krivce...

- Selektor Joakim Lev je najodgovorniji, jer sastavlja tim i taktiku. Posebna je priča vraćanje u tim veterana Milera, Humelsa i Boatenga. Ostavljeno im je premalo vremena da se uigraju - tvrdi Stepanović.

Lev na tužan način odlazi sa mesta selektora posle 15 godina.

- Jednom je legendarni Branko Zebec rekao sjajnu stvar: Kada hoćeš da se popneš na fudbalsku pozornicu, o tome uvek odlučuju drugi. Ali, kada sa nje odlaziš, najbolje je da o tome odlučuješ sam. Zato sam uveren da je Lev trebalo da se polako povlači posle pobede na SP 2014. u Brazilu. Ovako ispada da je njegova era podeljena u dva dela. Onu pre tog Mundijala koja je više nego uspešna, i onu posle neuspešnu - zaključuje Stepanović.

N. ILjUKIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)