U ČEMU JE RAZLIKA IZMEĐU DVE REPREZENTACIJE? Bivši "vatreni" o Srbiji i Hrvatskoj

Novosti online

25. 06. 2021. u 11:41

REPREZENTACIJA Hrvatske se mučila u prva dva meča na EURO 2020, ali ih je pobeda protiv Škotske odvela u osminu finala gde će im rival biti Španija.

У ЧЕМУ ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ДВЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ? Бивши ватрени о Србији и Хрватској

Foto: EPA

Oni su time opravdali ulogu favorita da prođu u drugu fazu takmičenja, a bivši reprezentativac Hrvatske otkrio je zbog čega su "vatreni" toliko uspešniji u fudbalu od Srbije i Bosne i Hercegovine.

Boris Živković, nekadašnji igrač selekcije Hrvatske i bivši bek Bajer Leverkuzena, Štutgarta i Portsmuta, otkrio je šta je to Hrvatskoj donelo ključan trijumf.

"Konačno jedna dobra utakmica. Malo je i selektor Zlatko Dalić izrotirao i stavio igrače na njihove prave pozicije, a oni su na teren preneli malo pozitivne energije između sebe, odigrali dobru utakmicu i konačno pobedili", rekao je Živković za "Dnevni avaz".

Upitan u čemu je razlika između Hrvatske i ostalih selekcija iz bivše Jugoslavije, 45-godišnji Živković zna odgovor.

"Kvalitet je najbitniji. Svi mogu da pričaju i pametuju - kod nas ovde, na Balkanu, svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. I BiH i Srbija imaju individualni kvalitet, ali ako se to ne složi u kvalitetnu ekipu onda nema rezultata. Mora da postoji zajedništvo, ljubav, pozitivna energija među igračima. Svi ti igrači se moraju poštovati, ceniti. Svi za jednog, jedan za sve. To Hrvatska najbolje u regionu koristi", rekao je Živković, a onda se osvrnuo na probleme Srbije i Bosne i Hercegovine.

"U BiH i Srbiji je uvek neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali selektora treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat. A svima je lepše, bolje, kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš reći ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja", rekao je Živković.

(Mondo)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!