SRPSKI TRIO PIŠE ISTORIJU! Dragović, Arnautović i Kalajdžić uzdanice Austrije

Z. Ć.

22. 06. 2021. u 22:01

SRBIJE nema na EURO 2020, ali ima svoje odlične "predstavnike", koji igraju zapažene uloge na ovom velikom takmičenju.

СРПСКИ ТРИО ПИШЕ ИСТОРИЈУ! Драговић, Арнаутовић и Калајџић узданице Аустрије

EPA

Trojica igrača srpskog porekla blistaju u selekciji Austrije, sa kojom su bez većih problema izborili plasman u narednu rundu.

Defanzivac Aleksandar Dragović (30) i napadači Marko Arnautović (32) i Saša Kalajdžić (23) ostvarili su sa svojom selekcijom dve pobede protiv Severne Makedonije (3:1) i Ukrajine (1:0), tako da im poraz od Holandije (2:0) nije mnogo naudio u njihovim planovima. Kao drugoplasirani iz Grupe C u osmini finala se sastaju sa Italijom, najboljom ekipom Grupe A.

- Na mesecu sam. Ne mogu da opišem ovaj osećaj - poručuje Arnautović.

- Mnogo je ljudi sumnjalo u naš kvalitet, ali je sada valjda svima sve jasno.

Godinama se, inače, već raspravljalo o tome što Srbija nije na vreme regrutovala ove momke da igraju za nju, ali je to sada bajata tema. Dragović, novo Zvezdino pojačanje, na poslednjoj utakmici protiv Ukrajine odigrao je svoju 93. utakmicu u nacionalnom timu i sada se nalazi na trećem mestu liste igrača po broju nastupa u austrijskoj reprezentaciji.

Dragoviću sada nedostaju još samo dve utakmice da zauzme drugo mesto i preskoči Tonija Polstera. Nije daleko ni od toga da postane rekorder, pošto se na prvom mestu nalazi Andreas Hercog sa 103 odigrane utakmice. Ni on ni Polster više nisu aktivni igrači.

Golgeter Marko Arnautović (32) takođe ima zapaženo mesto na ovoj listi - peti je sa ukupno 90 nastupa u nacionalnom dresu, a postigao je i 27 pogodaka. Najmlađi Saša Kalajdžić (23) tek je na početku reprezentativne karijere, upisao je osam nastupa, uz tri data pogotka.

Na kraju, neka nam bude makar mala uteha da su ovi Srbi osvetili "orlove" za debakl protiv Ukrajine (0:5), baš u kvalifikacijama za EP.

BEČLIJE

ZA trio "orlova" koji se muški i srcem bore sa boje selekcije Austrije zajedničko je to što su svi rođeni u Beču. U gradu na Dunavu su kao deca zaigrali i zavoleli fudbal, prošli su sve mlađe selekcije Austrije i bilo je prirodno da i sa njom nastave kao seniori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)