VETERANI PARTIZANA obišli prijatelje iz regiona! (FOTO)

Novosti online

21. 06. 2021. u 15:34

I dok se nove generacija igrača spremaju za početak sezone i pripremni period u Sloveniji, veterani kluba, poznata imena Partizanove bogate istorije, letnje dane koriste da se okupe i posete svoje fudbalske prijatelje i one kojima je crno-bela boja večno u srcu.

ВЕТЕРАНИ ПАРТИЗАНА обишли пријатеље из региона! (ФОТО)

FOTO: FK Partizan

Tako je Rade Zalad, nekadašnji golman Partizana, koji je u crno-belu porodicu došao sa 14. godina i debitovao za prvi tim u sezoni 78/79, sa svojim klupskim prijateljima obišao bivše saigrače i klubove-prijatelje crno-belih u regionu.

Malu, ali odabranu ekipu koju su činili Nenad Stojković, Miodrag Živaljević i Rade Zalad, okupio je Refik Kozić koji već četrdeset i jednu godinu živi u Americi, a u krajeve bivše Jugoslavije dolazi jednom godišnje.

Kako red nalaže, crno-bela ekspedicija je na putu koji ih je vodio kroz Taru, svratila u restoran velikog Partizanovca  Kurte, da bi ih potom put odveo do FK Hercegovac iz Bileće, u organizaciji Borislava Krkelića, kuma Kozića.

Trebinje, poznat kao crno-beli kraj i golman Veselin Klimović, ugostili su putnike-namernike ispred FK Leotar.

Kako je crno-bela porodica rasprostranjena svuda, veterane je put vodio i do Danilovgrada i njihovog saigrača Miroslava Galeba Boškovića, a onda i u mesto NJeguši, gde ih je ugostio veliki Partizanovac iz Podgorice, Ruždija i fudbalska legenda Mojaš Radonjić.

Posebnu emociju probudila je poseta Nikšiću gde je Partizanova trojka obišla spomen-česmu i grob njihovog saigrača, Borislava Gajice Đurovića, koji nas je napustio 2003. godine.

Biografije su tu da ih pročitaju nove generacije, slike nekada izblede, ali ono sto zauvek ostaje je drugarstvo i ljubav prema crno-beloj boji!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)