ZIDAN OTVORIO DUŠU: Odlazim jer osećam da mi klub ne ukazuje poverenje

Novosti online

31. 05. 2021. u 12:51

BIVŠI trener Real Madrida, Francuz Zinedin Zidan objasnio je danas u otvorenom pismu da je napustio madridski fudbalski klub zbog nedostatka "poverenja" uprave kluba.

ЗИДАН ОТВОРИО ДУШУ: Одлазим јер осећам да ми клуб не указује поверење

Zinedin Zidan i Serhio Ramos foto: EPA

"U maju 2018. godine sam otišao jer sam posle dve i po godine, posle toliko pobeda i trofeja, osećao da je timu potreban novi pristup da bi ostao na najvišem nivou. Sada su stvari drugačije", napisao je Zidan u otvorenom pismu navijačima koje je preneo sportski list As.

"Odlazim jer osećam da mi klub ne ukazuje poverenje koje mi je potrebno i ne pruža mi podršku da izgradim nešto na srednji ili duži rok", naveo je Zidan.

Zidan je naveo da poznaje zahteve kluba kao što je Real Madrid.

"Znam da kada ne pobeđuješ, moraš da odeš. Međutim, zaboravljeno je ono šta sam gradio svakodnevno i sve ono što sam uneo u odnose sa igračima...", naveo je on.

Zidan je napisao da je 20 godina u Realu bilo nešto "najlepše što se dogodilo" u njegovom životu i da će uvek biti zahvalan predsedniku Florentinu Peresu.

On je, međutim, dodao da bi "voleo da se njegov odnos sa klubom i predsednikom tokom poslednjih meseci malo razlikovao od odnosa sa ostalim trenerima".

"Nisam tražio privilegije, naravno da ne... Da bi ljudi duže trajali, ljudski odnosi su od suštinske važnosti, oni su važniji od novca, od slave, važniji su od svega. Treba ih negovati", naveo je Zidan.

Zato ga je, kako je napisao, bolelo kada je posle poraza čitao u štampi da će dobiti otkaz ako ne dobije narednu utakmicu, ali je istakao da je uz sebe imao izvanredne momke koji su bili sa njim "do smrti".

"Naravno da nisam najbolji trener na svetu, ali mogu da pružim svima, bilo igraču, članu stručnog štaba ili bilo kom zaposlenom, snagu i samopouzdanje koji im trebaju. Savršeno znam šta treba timu. Tokom ovih 20 godina u Madridu naučio sam da vi, navijači, želite pobede, ali da pre svega želite da damo sve od sebe. I uveravam vas da smo ovom klubu dali 100 odsto sebe", naveo je Zidan.

Zidan je poslao poruku i novinarima.

"Održao sam stotine konferencija za štampu i nažalost o fudbalu smo govorili vrlo malo. Međutim, bez ikakve želje da kritikujem ili držim predavanja, voleo bih da se pitanja nisu uvek odnosila na kontraverzne i da smo češće razgovarali o igre i pre svega igračima koji su uvek bili i uvek će biti najvažniji u ovom sportu. Ne zaboravimo na fudbal, brinimo o njemu", naveo je Zidan.

"Dragi navijači Real Madrida, uvek ću biti jedan od vas", poručio je na kraju Zidan.

Real Madrid ove sezone nije osvojio nijedan trofej, nakon što su sezonu u Primeri završio na drugom mestu iza gradskog rivala Atletika, a u Ligi šampiona je u polufinalu eliminisan od Čelsija.

U svom prvom mandatu u klubu, Zidan je od 2016. do 2018. godine osvojio tri uzastopne titule prvaka Evrope, da bi se u martu 2019. godine vratio i naredne sezone osvojio titulu prvaka Španije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)