ZVEZDA JE OSVOJILA DUPLU KRUNU: Borjan heroj, crveno-beli slavili nakon penal lutrije (VIDEO)

Novosti online

25. 05. 2021. u 17:25 >> 21:50

CRVENA zvezda je osvojila Kup Srbije, pošto je pobedila Partizan sa 4:3 nakon boljeg izvođenja penala.

ЗВЕЗДА ЈЕ ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ: Борјан херој, црвено-бели славили након пенал лутрије (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su osvojili duplu krunu koju su čekali punih 14 godina. Na kraju je Zvezda imala više sreće, možda malo i znanja i došla do trofeja.

Utakmica je bila dobra u prvih 45 minuta, viđeno je nekoliko odličnih prilika. Fakčineli je najviše pretio Vladimiru Stojkoviću, dok je Milana Borjana najčešće pokušao da savlada Nemanja Jović.

Drugo poluvreme i dodatnih 30 minuta nisu bili mnogo sadržajni. Delovalo je kao da i jedni i drugi žele da dođu do penala. Na kraju su crveno-beli slavili u toj lutriji i pokazali mentalnu snagu.

Odlučujuća dva penala za Partizan su promašili Miloš Jojić i Nikola Štulić. Borjan je oba udarca odbranio i omogućio Zvezdi priliku da se raduje posle toliko dugo godina kada je Kup u pitanju.

 

Igrači Zvezde su na kraju proslavili osvajanje ispod severne tribine, iako je ona bila prazna, pošto nije bilo navijača.

 

Ovom utakmica zavesa na ovu sezonu u srpskom fudbalu je spuštena.

Crvena zvezda - Partizan 0:0 (4:3) nakon penala.

Stadion: "Rajko Mitić". Bez publike. Sudija: Srđan Jovanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (od 72. Gobeljić), Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo - Kanga (od 66. Nikolić), Ivanić (od 91. Degenek), Katai (od 72. Srnić), Ben (od 101. Krstović) - Falčineli (od 91. Vukanović).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, S. Marković (od 46. Ostojić), Vujačić, Urošević (od 111. Živković) - Šćekić, Zđelar (od 106. F. Stevanović) - Jojić, L. Marković (od 73. Lutovac), Jović (od 73. Natho) - Holender (od 88. Štulić).

PENALI: C. zvezda - Partizan 4:3

4:3 - Štulić promašuje

4:3 - Nikolić

3:3 - Jojić promašuje

3:3 - Krstović

2:3 - Stevanović

2:2 - Pankov

1:2 - Živković

1:1 - Rodić

0:1 - Natho

DRUGI PRODUŽETAK: C. zvezda - Partizan 0:0

120. MINUT - Kraj utakmice. Penali odlučuju šampiona Kupa.

115. MINUT - Centrirao je Živković, a glavom šutirao Štulić. Nije bilo opasnosti po gol kapitena crveno-belih.

109. MINUT - Mogao je Partizan da povede. Ipak, nije se najbolje snašao Filip Stevanović. Loše je šutirao iskosa sa leve strane.

106. MINUT - Počeo je drugi podužetak!

PRVI PROUŽETAK: C. zvezda - Partizan 0:0

105. MINUT - Kiks Borjana koji na njegovu sreću nije kažnjen. Golam Zvezde je ispustio loptu, ona je došla do Šćekića, no Gobeljić je dobro reagovao i sprečio čist gol crno-belih.

104. MINUT - Vukanović je odlično povukao kontru, dodao do Srnića koji je šutirao iskosa sa leve strane, ali lopta je otišla pored gola.

100. MINUT - Lutovac je šutirao iz okreta levom nogom. Ipak, nije bilo opasnosti po Borjana. Lako je uhvatio loptu reprezentativac Kanade.

92. MINUT - Oprobao je udarac i Bibras Natho. Šutirao je slabijom levom nogom Izraelac i lopta je otišla daleko pored gola.

91. MINUT - Počeo je prvi produžetak!

DRUGO POLUVREME: C. zvezda - Partizan 0:0

90+3. MINUT - Nije bilo pobednika, ni golova tokom 90 minuta fudbala na stadionu "Rajko Mitić", pa nam sledi dodatnih 30 minuta.

 

84. MINUT - Zvezda sada malo više napada i pokušava da dođe do pobede pre produžetaka.

79. MINUT - Nova velika šansa za crveno-bele. Ben se sjajno oslobodio čuvara, poslao loptu u peterac rivala, no udarac Nikolića je bio izblokiran.

76. MINUT - Velika prilika za Milunovića. Šutirao je glavom nakon centaršuta Bena iz kornera, ali je Stojković odlično reagovao.

67. MINUT - Preuzeo je Partizan terensku inicijativu, ali ništa konkretno se ne dešava.

62. MINUT - I na drugoj strani je sudija Srđan Jovanović pokazao žuti karton. Nakon prekršaja u skoku zaradio ga je El Fardu Ben.

60. MINUT - Ben je uposlio Kataia, ovaj šutirao iz prve sa nekih 15 metara, ali baš kao i Vujačić i on je poslo loptu preko prečke. Inače, prvi žuti karton dobio je Lazar Marković - dobio ga je zbog protesta.

Foto: M.Vukadinović

59. MINUT - Centrirao je iz kornera Jojić, šutirao glavom Vujačić, no lopta je otišla preko gola Borjana.

54. MINUT - Nema prilika u nastavku utakmice. Zvezda je izvela prvi korner, ali nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.

46. MINUT -  Jedina izmena je viđena u Partizanu. Bojan Ostojić je ušao na teren umesto mladog Svetozara Markovića.

PRVO POLUVREME: C. zvezda - Partizan 0:0

45. MINUT - Rodić je centrirao sa leve strane. Ben se dobro pozicionirao, šutirao glavom, no lopta je otišla visoko preko gola.

 

42. MINUT - Nova vleika prilika za Falčinelija. Italijan je pokušao atraktivno - petom. Centrirao je Gajić, no do promene rezultata nije došlo.

37. MINUT - Jović još jednom. Odlično je prevario rivala, šutirao iz dobre pozicije sa nekih 11 metara, ali je završni udarac bio loš.

33. MINUT - Šutirao je Katai iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara. Nije to dobro uradila desetka Zvezde, lako je taj šut ukrotio Stojković.

31. MINUT - Jović se našao u odličnoj prilici. Marković je proturio loptu kroz noge Milunoviću, mladi igrač Partizana se nije najbolje snašao i iz idealne pozicije nije uspeo da savlada Borjana.

24. MINUT - Najbolja prilika na utakmici za Zvezdu. Jović je loše reagovao, lopta je došla do Gajića koji je oštro uputio u peterac rivala, ali Falčineli nije uspeo da je smesti u mrežu.

Foto: M.Vukadinović

21. MINUT - Nakon pokušaja veziste Partizana nema mnogo uzbuđenja na utakmici, tako da mreže i dalje miruju.

15. MINUT - Prvi opasan napada za crno-bele. Šutirao je dobro Jojić sa oko 20 metara, uspeo je Borjan dobro da interveniše i sačuva svoju mrežu.

11. MINUT - U ovim trenucima se lopta prebacuje sa jedne na drugu polovinu i obe ekipe su oprezne.

7. MINUT - Odbila se jedna lopta do Ivanića, ovaj je tukao iz prve sa nekih 20 metara, ipak nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.

3. MINUT - Težak pad Svetozara Markovića. Bio je štoper Partizana u duelu sa Kataijem, ali na svu sreću nije ništa ozbiljno, pa će mladi fudbaler nastaviti utakmicu.

Foto: M.Vukadinović

2. MINUT - Prva prilika na utakmici. Katai je uposlio Falčinelija. Italijan je šutirao kroz noge Vujačića, no lopta je otišla pored gola.

1. MINUT - Počela je utakmica! Dosta ljudi nalazi se u loži stadiona "Rajko Mitić" koji je domaćin ovog meča.

 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri