ZVEZDA I PARTIZAN ZA TROFEJ: Stanojević: Ne interesuje me kazna od 30.000 dinara; Stanković: Zanima me samo trofej

N. Iljukić

25. 05. 2021. u 08:49

ZVEZDA za duplu krunu, Partizan za spas sezone. Dva najveća rivala srpskog fudbala večeras (19.00 - Arena 1) igraju poslednji meč u sezoni.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН ЗА ТРОФЕЈ: Станојевић: Не интересује ме казна од 30.000 динара; Станковић: Занима ме само трофеј

FOTO: N. Paraušić

A, možda i neće, jer je trener crno-belih, poučen valjda iskustvom da je na poslednjem derbiju, bez obzira na odluke Kriznog štaba, Zvezda imala podršku iz loža od nekoliko stotina navijača, poručio da će povući ekipu sa terena ukoliko se dogodi nešto slično.

- Ovo finale organizuje FSS. Mi smo dobili 40 ulaznica, isto toliko i Zvezda. Kažem vam na vreme, ukoliko na stadionu bude više ljudi od tog ukupnog broja, 100-150, izvešću svoj tim sa stadiona. U mislima su mi i naše porodice koje su uskraćene za zadovoljstvo da budu na finalu Kupa. Ne interesuje

me kazna od 30.000 dinara ili koliko bi trebalo da se plati. Izaći ću sa terena zajedno sa igračima - jasan je Stanojević.

Skoro cela Srbija, ona fudbalska i ona koja se slabije razume u ovu igru, misli da je dobro što se večeras završava sezona koje bi se neki pošteniji svet sigurno postideo. Baš zbog ove nepopularne i mračne teorije su fudbaleri Zvezde i Partizana u obavezi da odigraju odličnu utakmicu i da pred praznim tribinama, ali pred milionima ispred ekrana, pokažu da u njihovim nogama ima talenta i dara koji je vredan pažnje i priče o fudbalu. I samo o fudbalu.

- Želimo da zaokružimo spektakularnu sezonu osvajanjem duple krune - kaže strateg crveno-belih Dejan Stanković. - Dobro smo se spremili, pratili sve sitnice. Videli ste svi da je prošli prvenstveni duel sa Partizanom rešio jedan korner - kaže trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Da u domaćem fudbalu stvari nisu normalne, pokazuje i podatak da se odustalo od ustaljene prakse da FSS pred finale organizuje zajedničku konferenciju za medije. To što juče za istim stolom nisu sedeli kapiteni i treneri, više nema veze sa pričama o "epidemiološkim merama". Te priče su odavno okačene "mačku o rep". Ovako, imamo i plastičan dokaz da predstavnici rivala očima ne mogu da se vide, bar dok ne počne derbi.

- Pred nama je poslednja utakmica u sezoni, finale Kupa. Derbi sa Zvezdom. Nema bolje stvari za sve nas. Zadovoljni smo, ipak, to je veliki praznik za srpski fudbal, bez obzira na sva ova dešavanja. Nažalost, mi smo oslabljeni. Asano odavno nije sa nama, Suma je povređen - kaže Stanojević.

Trener Zvezde Dejan Stanković ne pati od toga da meč mora da bude lep za oko.

- Iskreno, ne zanima me kako će da izgleda derbi. Da li će biti lepo ili ne... Ne zanima me, bitno je mi da donesemo Kup na naš stadion. Pošto postoji mogućnost da se na kraju izvode i penali, već sada znam ko bi mogli da budu izvođači - dodao je Stanković, koji ne može da računa na Pavkova zbog žutih kartona.

Dakle, niko igračima i navijačima oba tima ne garantuje meč od 90 minuta. U slučaju nerešenog ishoda, uslediće produžeci, možda i penali...

C. ZVEZDA - PARTIZAN

STADION: "Rajko Mitić. POČETAK: 19.00 (TV Arena 1). SUDIJA: S. Jovanović (Beograd).

C. ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanga, Sanogo - Ben, Ivanić, Katai - Falčineli.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević - Šćekić, Natho, Zdjelar - Jojić, L. Marković, Holender.

ZANIMLjIVOSTI

o Tim Crvene zvezde je procenjen na 52,7 miliona evra, dok je vrednost ekipe Partizana 32,7 miliona, prema "Transfermarktu".

o Kvota na pobedu crveno-belih je 2,21, a na crno-bele 3,14.

o U Kupu Srbije ne važi pravilo o bonus igračima kao u prvenstvu, gde dvojica do 21 godine moraju da budu u startnoj postavi.

o Sudija današnjeg meča Srđan Jovanović već je jednom vodio derbi, 22. septembra 2019, kada je slavio Partizan 2:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu