EURO 2020: Italija u četvrtfinalu nakon velike drame, odlična Austrija pala u produžetku (VIDEO)

A. Ilić

26. 06. 2021. u 20:30 >> 23:35

FUDBALERI Italije savladali su Austriju u osmini finala Euro 2020. Duel koji je igran na Vembliju Azuri su dobili 2:1, a Federiko Kijeza u 95. minutu meča načeo Austriju, a Pesina uvećao na 2:0, dok je Kalajdžić u 114. minutu postavio konačan rezultat.

ЕУРО 2020: Италија у четвртфиналу након велике драме, одлична Аустрија пала у продужетку (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Od samog starta krenulo se sa tvrdom igrom. Kao što kliše kaže - gledali smo pravu takmičarsku utakmicu, a dve filozofije nisu dale prostora za improvizaciju. 

Kada je prvo poluvreme u pitanju, Spinadžola je u 17. minutu probio po levoj strani. Dodao je odlično do Nikole Barele, a fudbaler Intera odlično šutira. Ipak, Danijel Bahman je uspeo nogom da ukroti tu loptu i pošalje je u korner. 

Igrao se 32. minut, šutirao je iz velike udaljenosti Ćiro Imbobile, savladao je golmana Austrije, ali mu se isprečila stativa. 

Igrao se 65. minut kada je Austrija došla do vođstva. Alaba je glavom prosledio loptu do Marka Arnautovića, a on glavom matira Đanluiđija Donarumu. Nakon pregleda VAR snimka Entoni Tejlor pokazuje da je golu prethodio  ofsajd. 

Do kraja regularnog dela meča nije bilo golova, a  u prvom produžetku razigrala se Italija na oduševljenje okupljenih navijača na Vembliju. 

Lajmer je u 95 minutu kasnio da sačuva Feredika Kijezu, a on uspeva da savlada Bahmana. Deset minuta kasnije Pesina koristi dodavanje iz neposredne blizine Belotija da uveća prednost na 2:0. 

Igrao se 115. minut Šaub je izveo korner, a Kalajdžić se odlično snašao i smanjio zaostatak. 

Italijani čekaju pobednika meča Belgija - Portugal, koji se igra u Sevilji u nedelju  od 21 čas. 

ITALIJA - AUSTRIJA 2:1 (0:0)
(Kijeza 95', Pesina 105' - Kalajdžić 115') 

Italija (4-3-3): Donaruma - Di Lorenco, Bonući, Aćerbi, Spinacola - Barela (Pesina od 68'), Žoržinjo, Verati (Lokateli od 68')  - Berardi (Kijeza od 84'), Imobile (Beloti od 84'), Insinje (Kristante 108').

Austrija (4-2-3-1): Bahman - Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba - Šlager, Griliš - Lajmer, Sabicer, Baumgartner (Šelf od 90') - Arnautović (Kalajdžić 96').

120.MINUT - KRAJ MEČA

119. MINUT - Lokateli dodaje do Kijeze, on prebacuje Bahmana, ali poslednji igrač odbrane uspeva da otkloni opasnost pred golom. 

115. MINUT - GOL AUSTRIJA - Šaub je izveo korner, a Kalajdžić se odlično snašao i smanjio zaostatak. 

111. MINUT - Sabicer je šutirao sa pet metara. Prvo je loše zahvatio loptu, a potom užasno šutirao, lopta odlazi daleko iznad prečke. 

109. MINUT - Di Lorenco je istrčao 60-ak metara, došao do šesnaesterca rivala, nedostajala mu je snaga za preciznu završnicu. 

107. MINUT - Beloti nije iskoristio dodavanje Kijeze, loše je zahvatio loptu. 

106. MINUT - Luis Šaub je raspalio sa ivice šesnaesterca maestralno brani Donaruma. 

FOTO: AP/Tanjug

PRVI PRODUŽETAK 

105. MINUT - GOL ITALIJA - Pesina je uspeo da zatrese gol na dodavanje Belotija. 

104. MINUT  -  VELIKA PRILIKA ZA ITALIJU - Lorenco Insinje šutira iz prekida, a Danijel Bahman odličnom paradom spašava svoj gol, samo korner za Italiju 

95. MINUT - GOL ITALIJA - Federiko Kijeza donosi vođstvo Azurima. Iskoristio je priliku, Lajmer je kasnio da ga zatvori. 

93. MINUT - Oprezan početak. Prvu šansu imao je Kijeza na dodavanje Belotija. Brani Bahman. 

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA 

90+4. MINUT - Arnautović faulira Žoržinja ispred šesnaesterca, Insinje ima priliku iskosa da reši pitanje pobednika. Rešava odbrana to bez većih problema. 

90. MINUT - Meč je produžen pet minuta. 

89. MINUT - Griliš dobija žuti karton, rezigniran zbog toga što Italijani ne žele da izbace loptu u aut zbog povrede Baumgartnera. 

84. MINUT - Pokušao je "lukavo" Insinje, nedostaje Italiji završnica, sve ostalo je večeras tu. 

FOTO: AP/Tanjug

83. MINUT - Berardi je atraktivno pokušao "makazicama", loš je zahvatio loptu. 

80. MINUT - Bonući u presudnom trenutku ispucava loptu nakon pokušaja Arnautovića da ubaci u šesnaesterac. 

79. MINUT - Odličan tempo utakmice, pokušavaju Italijani da probiju bedem Austrije, ali im to nikako ne polazi za rukom. 

74. MINUT - Pesina je oborio Lajnera, negoduju Austrijanci - traže penal, a Tejlor pokazuje na  gol aut. 

71. MINUT - Pesina je dodao do Lokatelija koji je iz okreta probao da šutira, tik kraj gola. Odmah u narednom napadu odlična lopta za Lorenca Insinjea, koji šutira - loše, odlazi kraj gola. 

65. MINUT - GOL AUSTRIJA - OFSAJD - Marko Arnautović je iskoristio loptu koju mu je poslao Alaba, te srpski fudbaler glavom matira Donarumu iz neposredne blizine. Nakon pregleda VAR snimka Entoni Tejlor pokazuje da je bio ofsajd, ništa od vođstva Austrije 

61. MINUT - Verati je prepustio loptu Sabiceru, a u presudnom momentu blokira Bonući. 

FOTO: AP/Tanjug

56. MINUT - Insinje je izbegao ofsajd zamku. Ostao je iza Alaba, a Italijan je u ovoj situaciji trebalo da bude sebičan, a on se odlučuje na dodavanje - korner. 

55. MINUT - Aćerbi vraća Donarumi, koji je morao da pohita nazad ka golu kako bi stigao loptu. Panika u redovima Italijana, srećom po njih, bez posledica. 

52. MINUT - Prekid za Austriju sa sedamnaeste metara. Alaba je izvođač prekida - loše. Odahnuli su navijači Italije, loppta preko gola odlazi. 

49. MINUT - Arnautović je povukao kontru napred, pošao je samo Baumgartner, na kraju Marko Arnautović šalje loptu u gol-aut. 

48. MINUT - Oprobao je udarac i Verati, bio je blokiran, potom u nastavku napada i Imobile. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

45. MINUT -  Italija je bila bolja za stativu Imobilea u bledom prvom poluvremenu.

43. MINUT - Nakon nešto mirnijeg perioda oprobao se Spinacola, Bahman šalje loptu u korner. Insinje je poslao loptu do Di Lorenca koji je loše zahvatio loptu, a Bonući nije mogao do nje u nastavku akcije. 

32. MINUT - NEVEROVATAN ŠUT IMOBILEA! Fudbaler Lacija šutirao je sa velike udaljenosti, uspeo je da pogodi stativu gola već savladanog Bahmana. 

30. MINUT - Pad ritma u igri. Igra se između dva šesnaesterca, dosta gruba igra, posebno Austrije, ali Entoni Tejlor dozvoljava grublji stil. 

FOTO: AP/Tanjug

25. MINUT - Poslao je loptu Barela napred, Imobile je izbegao ofsajd zamku, ali je lopta odlučila da prevari Italijana, te nije bilo opasnosti na kraju. 

23. MINUT - Ponovo sledi period u kome napada Italija. Kruže Aćerbi i Barela oko šesnaesterca Austrije, ali se sve završava jalovim pokušajima i gubljenjem lopte. 

18. MINUT - Zahuktava se tempo. Izgradio je poziciju Arnautović, visoko preko gola. 

17. MINUT - VELIKA PRILIKA ZA ITALIJU - Spinacola je probio po levoj strani, zakrivio dodavanje na ivicu šesnaesterca za Nikolu Barelu, šut fudbalera Intera Bahman brani uz dosta napora. 

13. MINUT - Insinje je bio pomalo sebičan. Povukao je po levoj strani. Imao Imobilea na drugoj, ali je odlučio da šutira. Brani Bahman. 

11-MINUT - Pritisak Italije. Spinacola je u uvodnom delu začetnik nekoliko akcija, Italija je uputila prvi šut ka golu rivala, loše je to bilo. 

9. MINUT - Greši Alaba, Di Lorenco vuče kontru, ali na kraju lopta za Austriju. Crveno-beli pokupavaju da igru organizuju iz poslednje linije, a to smeta navijačima na tribnama Vemblija. 

5. MINUT - Otvorena igra od starta. Oba tima pokušavaju loptama kroz sredinu da ugroze rivala, za sada neuspešno.  

1. MINUT - Utakmica je počela. 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE VREME DA SE SRUŠI TRADICIJA? Evo kakav je rezultat bio u poslednja dva duela večitih u plej-ofu Superlige