NA SVE ILI NIŠTA! Poslednja šansa za Hrvate i Škote u međusobnom duelu

Novosti online

22. 06. 2021. u 08:30

NISU se proslavili u prva dva kola, zato strepe pred današnji (18.00) meč odluke sa Škotima.

НА СВЕ ИЛИ НИШТА! Последња шанса за Хрвате и Шкоте у међусобном дуелу

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatskoj reprezentaciji odgovara samo pobeda u Glazgovu da bi se plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva, što će biti paklen zadatak protiv super motivisanog domaćina posle remija sa Engleskom.

Škoti imaju istu računicu, njima takođe igra samo trijumf da bi se nadali sledećoj rundi, tako da će ova utakmica u Grupi D biti jedna od onih u kojoj obe ekipe moraju da idu na sve ili ništa.

U našem komšiliku nema više onog entuzijazma sa prethodnih velikih takmičenja. Aktuelni vicešampion sveta se muči na EURO 2020, posle poraza od Engleske (0:1) i mršavog remija sa Česima (1:1), opšta je ocena da se moćna ekipa pretvorila u "izduvani balon", pa se strahuje i od totalnog debakla.

- Ovo je naša poslednja šansa koju smo dobili - ističe Zlatko Dalić, selektor "kockastih".

- Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo mnogo jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati. Već nas mesec dana plaše s raznim stvarima. S izolacijom, ne smemo ovo, ne smemo ono... Zato moramo izaći na teren kao favoriti, da nametnumo svoj stil. To nije bio slučaj s Češkom. Moramo strpljivo čekati svoju šansu.

Daliću nije lako, boli ga glava od brojnih kombinacija, kritika novinara da mnogo eksperimentiše zbog čega je i atmosfera u selekciji "vatrenih" mesecima loša.

Hrvati će igrati i protiv neprijatne tradicije. U prethodnih pet mečeva, "vatreni" nikad nisu izašli kao pobednici protiv Škota. Pored tri remija, doživeli su dva poraza, što je podatak koji potvrđuje da im ni malo ne leže.

Sa druge strane, u taboru Škotske je izbila panika, zbog toga što je juče otkriveno da je njihov mladi reprezentativac Bili Gilmor (20) zaražen koronom, pa je ekspresno izolovan od ostatka ekipa. To je veliki hendikep, jer je vezista Čelsija proglašen za igrača utakmice u remiju sa Engleskom (0:0) i od njega se mnogo očekivalo u dvoboju sa Hrvatima.

Uprkos ovom problemu, Škoti obećavaju žestoku borbu, recept će prepisati iz Beograda kada su izašli kao pobednici protiv Srbije, selekcije koja je, po njihovom mišljenju, vrlo slična današnjem rivalu.

DRUGO MESTO BOLjE OD PRVOG?

ZA razliku od Hrvata i Škota, za koje je međusobni meč "biti li ne biti", dvoboj Engleza i Čeha odlučivaće pobednika Grupe D. Mada, sumnja se da će u ovom duelu biti kalkulacija, jer prvak ide na drugoplasiranog iz F, "grupe smrti", što bi mogli da budu Francuzi, Nemci ili Portugalci. Bolja varijanta je biti drugi, pa igrati sa drugoplasiranim iz Grupe E, gde su "lakši" protivnici (Švedska, Španija, Slovačka ili Poljska).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri